Șase orădeni, escrocați cu aproape 30.000 de euro prin metoda ”Accidentul”. Doi dintre cei trei autori au fost reținuți

Work Clean

Anunțați că rude de-ale lor au fost implicate în accidente și au nevoie de bani pentru spitalizare, avocați sau pentru acoperirea pagubelor, șase orădeni au fost înșelați cu aproape 30.000 de euro. Au căzut victime a trei persoane care au pus la punct o escrocherie prin metoda ”Accidentul”. Acuzați de înșelăciune, complicitate și instigare la această infracțiune, suspecții au fost identificați la început de săptămână de polițiștii bihoreni, iar doi dintre ei au fost reținuți.

Suspecții cercetați de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor sunt doi bărbați – unul de 36 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, și altul de 22 de ani, din comuna Lădești, județul Vâlcea – și o femeie de 29 de ani, din București. Aceștia sunt bănuiți că au comis infracțiunile prin metoda ”Accidentul” din aprilie 2017 până în aprilie 2018.

Fiecare avea rolul său în această adevărată afacere ilegală.

”Bărbatul de 36 de ani, din comuna Dragalina, (…) este bănuit că ar fi apelat telefonic, la întâmplare, șase persoane din municipiul Oradea, (…) și, sub pretextul că rude apropiate ale acestora ar fi suferit diverse accidente sau accidente rutiere, ar fi solicitat diferite sume de bani, pentru presupuse intervenţii medicale urgente, onorarii pentru avocaţi ori pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentelor, toate motivele invocate fiind fictive”, se arată într-un comunicat al Poliției Bihor.

SC Rozsdas Service SRL

Ca să obțină banii, bărbatul ar fi apelat la vâlceanul de 22 de ani, care a venit în Oradea.

”S-ar fi prezentat la locuințele victimelor, declinându-și false calități și ar fi ridicat personal banii rezultați din infracțiunile de înșelăciune, pe care, ulterior, cei trei sunt bănuiți că i-ar fi împărțit. Prejudiciul total cauzat astfel este de 26.400 de euro și 16.600 de lei”, susțin anchetatorii.

Marți, 16 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea, i-au reținut pe bărbatul de 36 de ani și pe femeia implicată în acest caz. Cei doi au fost aduși la sediul Poliției Bihor în urma unei operațiuni efectuate împreună cu investigatori din București, Vâlcea și Călărași.

A doua zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele bărbatului de 36 de ani, din județul Călărași, un mandat de arestare pentru 30 de zile. Instanța urmează să se pronunțe și asupra cererii de arestare în lipsă a tânărului de 22 de ani, din Vâlcea.

”Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat”, se arată în comunicatul Poliției Bihor.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Oradea.

Din aceeași categorie