Șah: Oradea Junior 2019 are loc sâmbătă (14 decembrie) la Starbucks-Lotus!

Work Clean

Și Magnus Crlsen sau Fabiano Caruana au început șahul de timpuriu. Astfel că, eșichierul cu 64 de pătrate, și milioane de combinații, oferă minții locul perfect să se exprime. Iar copiii au locul lor aparte pentru că genialitatea nu ține cont de vârstă. Ei bine, pentru copii este organizată ultima competiție de șah pe care Oradea o găzduiește în 2019. Turneul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la rele 10:00, într-un mediu ambiant, oferit de Starbucks-Lotus: Trofeul Oradea Junior Șah 2019. Deși nu suntem la arte marțiale aici ”Danii” contează pentru că acest ultim turneu al anului beneficiază de un tandem ”sufletesc” format din doi oameni de sport, fără de care șahul era de mult îngropat în Oradea: Dan Raț și Dan Carțiș.

Dan Raț și Dan Carțiș – sursa foto: bihon.ro

”Fiind ultimul concurs al anului, am dorit să fie o atmosferă plăcută și diferită pentru copii” – a declarat Dan Carțiș.

Informații ”tehnice despre turneu ne-a oferit Dan Rașț, maestrul FIDE: ”Vor fi 7 runde în sistem elvețian cu ritmul de joc de 10 minute pentru fiecare jucător. Totodată, după acest turneu vom întocmi clasamentului pentru tot anul 2019 (primii 5 din fiecare grupă de vârstă și va fi efectuată premierea atât pentru acest turneu cât și pentru anul pe care-l încheiem”.

sursa foto reprezentativ: iulianceausescu.blogspot.com

Baza sportiva Tineretului

Din aceeași categorie