S-a deschis Târgul de Paști din Oradea. Care este programul acțiunilor

Trimite CRED prin SMS la 8844

Ediția din acest an a Târgului de Paști și-a deschis porțile, astăzi, în curtea Palatului Princiar al Cetății din Oradea. Este al treilea an în care este organizat acest eveniment care oferă, între 19 și 29 aprilie, activități pentru copii, spectacole, ateliere meșteșugărești și zone cu mâncare și decorațuni.

Copiii care vor veni la Târgul de Paști vor putea participa la atelierele de încondeiat ouă, pictură pe ouă de lemn și pe ceramică. Pentru ei au fost pregătite jocuri, baloane și sesiuni de pictură pe față.

În fiecare zi, Prietenii Veseliei îi vor provoca pe cei mici să decoreze un ou gigant ce va fi expus în curtea Palatului Princiar al cetății. De asemenea, copiii pot participa, zilnic, la vânătoarea surprizelor de Paști.

De vineri până duminică se vor desfășura, zilnic, între orele 15 și 17, ateliere interactive de povești organizate de Fundația Culturală “Festivalul Internațional de Teatru Oradea.

Baza sportiva Tineretului

Vineri, de la ora 17, cei mici au putut urmări un spectacol de teatru de păpuși, oferit de trupa Lilliput a teatrului Szigligeti. Sâmbătă, de la aceeași oră, trupa Arcadia a Teatrului ”Regina Maria” va prezenta spectacolul “Povești populare maghiare”.

În duminica Paștelui Catolic, de la ora 16 la ora 18, artiști și meșteșugari vor prezenta dansuri și cântece populare ori vechi tehnici de vopsit ouă. În aceeași zi, formația”Szarkalab” va prezenta obiceiuri, cântece și dansuri specifice Paștelui, în zona localității maghiare Biharkeresztes.

Și gurmanzii ori pasionații de obiecte de artizanat vor avea o ofertă bogată la Târgul de Paști din Oradea: peste 40 de amplasamente cu preparate gustoase – plăcinte, langoși, canolli sau cozonac secuiesc umplut cu înghețată – și cu decorațiuni.

Vizitatorii se pot opri și la colțul de lectură al editurii Cărturești, unde vor avea posibilitatea să citească o carte sau să savureze un ceai.  

Programul Târgului de Paște Oradea

Vineri – Luni, 12:00 – 22:00;

Marți – Joi, 14:00-21:00;

Programul complet de activități este disponibil pe www.targuldepastioradea.ro. Târgul de Paști este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului și al Muzeului orașului Oradea.

Din aceeași categorie