Rușinos! Un singur jucător de la CSM DIGI a jucat în meciul România – Serbia, dar a evoluat la adversari: Gojko Pijetlović! Campionii olimpici s-au impus la șapte goluri diferență

Ciao restaurant - pizzerie

Cinci jucători de la CSM DIGI Oradea au fost selecționați în naționala de polo a României pentru partida cu Serbia (campioana olimpică) din preliminariile Ligii Mondiale, disputată în această seară la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Din cei cinci nu a jucat niciunul! În schimb portarul lui CSM DIGI Oradea, Gojko Pijetloviv a apărat toate minutele poarta sârbilor. Jocul s-a încheiat cu scorul de 7-14 dar la pauza mare era 7-7!

România a jucat curajos deși a fost condusă, încă din debut (0-2), goluri marca Subotić. Chioveanu și Oanță au egalat, Viktor Rasović și Mandić au marcat dar a făcut-o și Negrean din penalitate (3-4) după primul sfert.  Serbia a început cu gol partea secundă dar România a egalat după reușitele lui Mihnea Chioveanu și Vlad Georgescu au restabilit egalitate. Vedeta României Cosmin Radu e egalat înainte cu trei secunde de pauză: 7-7.

După pauza mare, Gojko a închis poarta, iar Mandić și-a dat drumul la joc. Polo-ul părea un sport atât de simplu pentru campionii olimpici care nu au utilizat la Oradea câteva din  piesele de talie mondială. Partea secundă nu a avut istoric. De aceea este greu de înțeles decizia de a nu arunca în bazin măcar un jucător orădean. OK, Nu toți s-au aflat pe foaia de joc. OK, Marius Țic e de-al orădenilor și poate nu trebuia schimbat cu Gavriș, dar să nu-i dai lui Istvan Szabo nici măcar un minut, deși era deja 7-14, e greu de conceput.

După 3-12 în Serbia, 2-13 în Muntenegru și acest 7-14 cu Serbia, România mai are de jucat un singur meci, pe 10 aprilie cu Muntenegru, fiind ultima în grupă.

România – Serbia 7-14 (3-4, 4-3, 0-3, 0-4)

România: Marius Tic, Raul Gavriș – Cosmin Radu 1, Tiberiu Negrean 1 (pen), Tudor Fulea 1, Istvan Szabo, Andrei Prioteasa, Daniel Teohari, Mihnea Chioveanu 2, Andrei Crețu, Nicolae Oanță 1, Alexandru Giban, Vlad Georgescu 1, Antrenor: Dejan Stanojević.

Serbia: Gojko Pijetlović – Dusan Mandić 4, V.Rašović 2, Sava Ranđelović, Gavril Subotić 2, Dorde Lazić, Nemanja Ubović, Radomir Drašović 1, Nikola Jakšić 1, Veljko Tankosić, Petar Tomić 2, S.Rašović  2, Srajo Rističević. Antrenor: Dejan Savić

Arbitrii: Maro Savinovic (Croația) si Jaume Teixeido (Spania)

Superiorități numerice: România 11/2 – Serbia 12/6

Penalty-uri: România 1/1 – Serbia 1/1

Din aceeași categorie