România, mult peste Suedia, la toate capitolele, mai puțin la goluri!

Giorgio Mare Oradea

Ciudat sau nu, am tras mai multe șuturi la poarta lor (14-13), am șutat la fel de mult ca ei pe poartă (3-3), am fost superiori la posesie (54%-46%), am dat mai multe pase (464 – 405) am fost mai preciși la pase ca ei (77%-72%). Deci i-am bătut de ne-am căcat pe noi.

Este în sângele românilor să fim gazde ospitaliere. Dar nici chiar așa, cât or fi suedezii de dezvoltați, cu societatea lor, nu se poate să ai atâta de multă lacune educaționale. Adică intri în casa omului, te așteaptă 50.000 de oameni, îți dau românașii mingea și nu le-o mai dai înapoi 90 de minute.

Uite cum s-a scris istoria meciului dintre România și Suedia. Dintre daci și vikingi.

Totul a pornit de la pasele cu pieptul ale echipei noastre. A venit unu cu 10 de la ei și a luat mingea, i-a pierdut pe drum pe Deac și Mogoș, apoi, din pur noroc i-a pus-o exact pe frunte lui Berg care a așezat balonul lângă bara laterală, cu o lovitură absolut norocoasă. În plină ofensivă românească, suedezeii nu avut bunul simț să permită retragerea daco-tracilor și nu știu care de la ei (oricum, unul cu Berg în nume) a așezat mingea pentru ajutorul lui Batman, Robin (Quaison) care a pus latul în zece metri șutând nesimțit de plasat direct în colț.

SC Rozsdas Service SRL

În repriza a doua am fost mult mai buni. Cu toate că i-am pasat de nu s-au regăsit, Berg ăla a mai pus una cu capul dar ”Tătă” s-a prins unde dă. Apoi, tot vikingii au pus gând rău transversalei pe care erau s-o rupă în două. M-au enervat de la ei ăla cu 7 Sebi Larsson și cu cu 9, Marcus Berg. Am intervenit pe skype și i-am transmis secundului suedezi cu lapotpul la el și căștile pe urechi că ar fi cazul să-i spună selecționerului Andersson să-i schimbe. Omul a avut bucă fină și s-a conformat.

Pe final, speriați de jocul nostru, și că ar putea pierde calificarea, au încercat să ne acuze de rasism. Noi și rasismu, două chestii paralele.

Ne-au scăpat băieții de la Stockholm printre degete. Dar îi prindem noi la EURO, că ne calificăm, la baraj și îi aducem în grupa noastră, pe Arena Națională. Praf îi facem, acum că știm ce fel de oaspeți sunt!

Acest articol este o cronică de joc, încadrată la pamflet, așa că vă rog să o tratați ca atare…

Din aceeași categorie