Razii pe șoselele din Bihor | Aproape 100 de amenzi au fost date unor transportatori de persoane și mărfuri. Ce au găsit polițiștii

Giorgio Mare Oradea

370 de vehicule destinate transportului de persoane sau marfă, zeci de nereguli depistate și aproape 100 de amenzi aplicate. Sunt câteva dintre rezultatele primelor trei zile de controale desfășurate de polițiști pe șoselele din Bihor în cadrul acțiunii europene Truck&Bus (Camion și Autobuz – n.n.). Raziile vizează reducerea accidentelor cauzate de nerespectarea regulilor rutiere de către șoferii care fac transport de persoane și mărfuri.

Acțiunea a început pe 13 mai, iar pe parcursul întregii săptămâni polițiștii verifică vehiculele cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri, destinate transportului de persoane, și pe cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, care transportă marfă. În primele trei zile, au fost controlate 370 de microbuze și camioane.  

”Polițiștii bihoreni au identificat nereguli la 83 de autovehicule, din care 31 de autovehiculele destinate transportului public de persoane (…) și 52 de autovehicule destinate transportului de marfă”, a transmis comisarul-șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Nefolosirea centurii de siguranță a fost constatată în cazul a 16 astfel de autovehicule, în timp ce nerespectarea timpilor de odihnă și conducere sau manipularea incorectă a tahografelor au fost descoperite la 11 camioane cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

SC Rozsdas Service SRL

În 11 cazuri au fost găsite deficiențe tehnice, iar 14 șoferi nu au putut prezenta documentele vehiculului. Alte abateri la regimul rutier au fost constatate la 44 de mijloace de transport.

”Pentru neregulile constatate în cele trei zile de acțiune, polițiștii rutieri bihoreni au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 113.905 lei. De asemenea, au fost imobilizate un autovehicul destinat transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și două autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Activităţile de control continuă întreaga săptămână, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Foto: Poliția Bihor

Din aceeași categorie