Proteste în poloul românesc! CSM DIGI și Crișul contestă alegerile de la FR Polo

Ciao restaurant - pizzerie

Confruntarea de sâmbătă (4 martie) dintre Corona Sportul Studențesc Brașov și CSM DIGI Oradea a consemnat şi o premieră. Jucătorii ambelor echipe au purtat pe braț banderole albe, în semn de protest față de existența, doar pe hârtie, a unor echipe, cluburi, fantomă care nu activează sportiv dar care au votat la alegerile de la federația de polo, desfășurate în urmă cu  două săptămâni. Primul meci dintre Sportul și Oradea, trebuia să înceapă cu un sfert de oră mai târziu însă a început cu o întârziere de numai două minute. Ambele echipe s-au temut de amenzile pe care FR Polo le-ar putea aplica în cazul în care întârzie startul meciului cu bună știință.

Cu toate acestea, nu mai puțin de ȘASE echipe din Superligă au protestat față de cele petrecute la alegerile din februarie, printre care și cele două echipe orădene CSM DIGI și Crișul. Aceste șase cluburi au trimis și un memoriu la Ministerul Tineretului și Sportului, acuzând mai multe nereguli la ultimele alegeri pentru președinția Federației Române de Polo, câștigate de Călin Găvruș. Principalul aspect acuzat vizează faptul că au votat cluburi fantomă, care nu există în realitate, dar și unele care au apărut peste noapte.

„Luptăm pentru corectitudine în acest sport frumos și de altfel curat. Nu putem accepta să decidă pentru noi, cei care facem investiții în polo, în copii și performanță, unele cluburi care nu au punctat vreodată la vreo competiție sub egida federației și altele care au fost înființate peste noapte, special pentru alegeri. Nu ne dorim un război, de aceea vom începe doar cu o formă de protest ceva mai ușoară la meciul cu Oradea. Sperăm ca memoriul trimis către MTS să fie soluționat corespunzător deoarece cuprinde multe dovezi clare ale neregulilor de la alegeri”, a declarat Oana Dinulescu, managerul sportiv al echipei Corona Sportul Studențesc, citată de presa locală.

Prezent la Bazinul „Olimpic” din Brașov, noul președinte al federației de polo, Călin Găvruș, și-a exprimat punctul de vedere: „Sunt două tabere adverse, una a câștigat, cealaltă a pierdut. Trebuie să se obișnuiască, să accepte acest lucru. Pentru mine e ca și cum nu s-a întâmplat acest protest. S-au spus lucruri grave, este adevărat. Eu am fost doar candidat, alegerile au fost organizate de fosta conducere. Nu înțeleg cu ce vă pot ajuta eu în legătură cu acest protest. Din ceea ce am înțeles, toate cluburile care au votat sunt înregistrate și au cod de identificare sportivă. Nu este nici o neregulă. Au fost alegeri absolut corecte. Procesul verbal a fost ținut de cineva din tabăra adversă. Foarte bine că MTS va analiza. Trebuie să se constate că au votat cluburi care nu au activitate. Nu știu de ce îmi sunt reproșate mie mai multe lucruri. Alegerile au fost validate, am fost felicitat deja de LEN și de FINA. Nu se pune problema să se repete”.

Baza sportiva Tineretului

Ionel Bungău, președintele CS Crișul Oradea s-a raliat la protest din primul moment, contestând dreptul la vot al unor cluburi şi structuri „fantomă”, care nu au echipe înscrise în competiţiile FR Polo. Dar să enumerăm câteva astfel de cluburi: Delfinul Bucureşti, Luna Braşov, Polo Lehliu Gară, CS Polo Târgu Mureş, Poseidon Bucureşti, CSU Cluj-Napoca sau Karma Bucureşti. „Sunt structuri fictive, care există doar pe hârtie şi care nu participă la nicio competiţie oficială a federaţiei. Nu este normal ca acestea să aibă acelaşi drept de vot ca şi cluburile din Superliga Naţională, de exemplu. Toate aceste structuri au făcut jocul taberei învingătoare şi au generat o conducere a federaţiei în care, cu excepţia Stelei, nu este reprezentat niciun club din Superliga Naţională! Este o situaţie total anormală”, a declarat Ionel Bungău.

foto: ziare.com

Din aceeași categorie