Pregătiți sacii cu goluri! Campioana olimpică la polo, Serbia, este la Oradea pentru jocul de luni (ora 18:00) cu România; Cu toate acestea tricolorii se pot califica atât la Europa Cup cât și la Campionatul European!

Giorgio Mare Oradea

România întâlnește Serbia în preliminariile Ligii Mondiale la polo. Partida se va disputa luni, 12 februarie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, cu începere de la ora 18:00. Din grupă mai face parte Muntenegru, o altă forță a poloului mondial. În primele două jocuri România a cedat cu 3-12 în Serbia și cu 2-13 în Muntenegru.  Cu 0 puncte și golaveraj 5-25 după primele două jocuri, reprezentativa României are doar șanse teoretice în disputa cu Serbia, considerată în acest  moment cea mai bună națională de polo din lume.

Din lotul României fac parte cinci jucători de la CSM Digi: Raul Gavriş, Levente Vancsik, Robert Gergelfyi, Nichita Ilisie şi Istvan Szabo.

CLASAMENT și JOCURI

1  Serbia 2 2 0 0 0 19 7 +12 6 virtual calificată în Super Finală 7–4 12–3
2 Muntenegru  2 1 0 0 1 17 9 +8 3 șanse de a accede în  Super Final 20 Mar 13–2
3  România 2 0 0 0 2 5 25 −20 0 12 Feb 10 Apr

Dacă în această grupă lucrurile sunt clare, nici Tom Cruise, cu misiunile imposibile, n-ar putea califica România. În schimb pentru naționala noastră lucrurile se schimbă pentru preliminariile Europa Cup. În turneul programat în perioada 15 – 18 februarie. România va evolua în grupa de la Kecskemét, Ungaria, alături de alte două mari forțe mondiale. Ungaria și Spania dar și de reprezentativele Georgiei și Franței.

România întâlnește la debut, într-un joc extrem de important pentru calificare, Franța. Apoi vor urma partidele cu: Ungaria, Georgia și Spania. Se califica la turneul Final Six (5-8 aprilie) primele două clasate din fiecare grupă cu șanse de calificare și pentru a treia clasată (comparație cui locurile trei din celelalte grupe preliminare)

Ei bine, și mai important este meciul cu Cehia unde România are prima șansă. Este vorba despre barajul de calificare (play-off) la Campionatul European. Primul meci este programat pe 24 februarie, la Izvorani, de la ora 18.00, iar retur se va juca la data de 3 martie 2018, la Brno.

 

Din aceeași categorie