Pompieri și salvatori SMURD din Bihor, la cel mai mare exercițiu medical multinațional din istoria NATO

Ciao restaurant - pizzerie

24 de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana”  participă în aceste zile la “Vigorous warrior 19”, cel mai mare exercițiu medical multinațional din istoria NATO. Cei 9 paramedici, 12 medici și 3 asistenți desfășoară misiuni de asigurare a urgențelor reale și alte operațiuni în baza militară a Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, județul Brașov.

În primele zile ale aplicației tactice, de luni până miercuri, salvatorii bihoreni au intervenit la un accident rutier cu șase victime și au efectuat transferuri intraspitalicești, așa cum au fost prevăzute în scenariile misiunilor.

În plus, au desfășurat operațiuni de căutare-salvare a 13 victime surprinse de prăbușirea unei clădiri, a trei persoane pierdute pe câmp și a altor  trei persoane pierdute într-o clădire dezafectată. Până pe 12 aprilie, ziua încheierii exercițiului medical ” Vigorous warrior 19”, bihorenii vor participa și la alte acțiuni.

”Exercițiul reunește peste 300 de pompieri-salvatori, medici, paramedici, asistenți și voluntari care, împreună cu 1500 de militari români și străini, gestionează, pe parcursul a trei zile, misiuni complexe menite să întărească intervenția unitară, coordonată între membrii echipajelor din teren și să faciliteze schimbul de bune practici”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

SC Rozsdas Service SRL

Cel mai mare exercițu medical internațional din istoria Alianței Nord-Atlantice se desfășoară în perioada 08-12 aprilie, în București, la Constanța și la Centrul Național de Instruire Întrunită  “Getica” din Cincu. Aplicația cuprinde ”simularea acțiunilor cu 39 de națiuni și parteneri NATO, diverse componente  aeriene, terestre și navale, precum și participarea a 10 organizații civile”, se arată într-un comunicat al ISU ”Crișana”.

Foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie