POLO. Finala continuă: CSM DIGI – Steaua 9-5

Ciao restaurant - pizzerie

Suspansul continuă să se mențină în finala Superligii Naționale de polo pe apă. CSM Digi Oradea a câștigat în această dimineață, scor 9-5, primul meci din propriul bazin în seria de cinci a disputei cu Steaua. Condusă la general cu 2-0 după o evoluție slabă în Capitală, formația orădeană a strâns rândurile în jocul ce i-a oferit șansa Stelei să joace cu titlul pe masă.

Cu o defensivă perfectă ce i-a blocat calea spre gol lui Adria Delgado, principala gură de tun de până acum a steliștilor, CSM Digi Oradea și-a adjudecat primele trei sferturi: 3-2, 2-0, 2-1, și a remizat în ultimul act, 2-2. Ramiro Georgescu și Istvan Szabo au fost principalii marcatori ai primei victorii orădene în actuala finală. Aceștia au fost completați de Prioteasa, Diaconu, Mihnea Gheorghe și Pavlovic. Steaua, care s-a aflat la conducere o singură dată în meciul din bazinul olimpic „Ioan Alexandrescu”, 2-1 în primul sfert, a avut în George Filipovici golgheterul echipei. Acesta a marcat trei din cele cinci goluri, urmat de Murisic, cu două. De notat faptul că din cele cinci reușite două au fost înscrise de Steaua din aruncare de la cinci metri, ceea ce spune multe despre barajul pus de orădeni în fața porții apărate excelent de Gojko Pijetlovic.

Diferența maximă dintre cele două formații a fost de cinci goluri, 8-3, realizată la debutul sfertului patru, după ce la pauza mare scorul a fost 5-2 pentru Oradea.

În urma acestei victorii, speranțele au renăscut în vestiarul CSM Digi, echipă la care mâine, în jocul patru, vor avea drept de joc atât Mihnea Chioveanu cât și Nikola Radjen, jucători suspendați pentru întâlnirea de azi. Pentru Oradea, miza jocului programat să înceapă mâine, la ora 11, rămâne aceiași, victoria. Este singura variantă pentru a putea juca miercuri, când ar trebui să aibă loc meciul decisiv, cu trofeul de campioni pe masă.

Baza sportiva Tineretului

 

 

Din aceeași categorie