POLO: Cupa “Thermomaster-Sztankovits” câștigată, anul acesta, de Progres Oradea

Giorgio Mare Oradea

În a 8-a primăvară la rând, tradiționalul turneu de polo pe apa s-a desfasurat saptamana trecuta la Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrescu”  in organizarea CS Crisul Oradea si CSM Oradea, cu sprijinul nemijlocit al DJST Bihor, Masterplast, Alex Sztankovits, Restaurantul Corsarul si sponsorul tehnic,Turbo. La turneu au participat jucatori nascuti in 2004 si mai tineri, Crisul Oradea fiind cea mai tinara echipa, formata numai din sportivi nascuti in 2005.

Devenita o competitie de traditie,  din acest an a aliniat la start, pe langa echipele locale de juniori CS Crisul si Progress, juniorii cluburilor maghiare Vasas Budapesta, VSC Szolnok, MVLC Miskolc si  spaniolii de la Sant Adria din Barcelona.

La sfarsitul celor trei zile de competie, clasamentul a fost urmatorul:

  1. Progres Oradea 12 pct
  2. Crisul Oradea 12 pct
  3. Sant Adria 10 pct
  4. MVLC Miskolc 7 pct
  5. VasasBudapesta 3 pct
  6. VSC Szolnok 0 pct.

DJTS Bihor si Masterplast sustin de la prima editie acest turneu traditional de polo rezervat juniorilor mici.

SC Rozsdas Service SRL

De-a lungul anilor au participat la turneu echipe din tari traditie in polo pe apa, cum ar fi Ungaria, Serbia, Germania, Olanda, Slovacia, Spania si bineinteles Romania. Echipele de juniori de la  Partizan Belgrad, Steaua Rosie Belgrad sau Ujpest Doja si Honved  Budapesta reprezinta etalonul in formarea jucatorilor de polo, aceste cluburi onorand cu prezenta turneul de-a lungul timpului. La acest turneu au facut primii pasi intr-o competitie internationala o serie de jucatori oradeni care la ora actuala fac parte din echipa nationala a Romaniei, cum ar fi: Marius Tic, Bogdan Remes, Raul Gavris, Szabo Istvan si Kovats Viktor dar si jucatori straini care acum fac parte din loturile nationale ale Germaniei, Serbiei sau Ungariei.

Organizatorii turneului CS Crisul si CSM Oradea multumesc tuturor celor care au contribuit la reusita Cupei Thermomaster- Sztankovits dar si spectatorilor prezenti la bazin pe tot parcursul competitiei.

Din aceeași categorie