POLO. CSM DIGI – Steaua 5-6. Steaua își păstrează titlul

Giorgio Mare Oradea

Steaua este vechea și noua campioană a României la polo. Gruparea din Ghencea s-a impus în această dimineață în meciul patru al finalei cu CSM Digi, scor 6-5, și își păstrează astfel coronița cu lauri.

Drumul spre cel de-al 14-lea titlu din istorie pentru Steaua nu a fost pavat în acest an cu un parcurs ușor. CSM Digi a i-a făcut viața grea campioanei în meciul care a decis titlul. Sleită de puteri după victoria de sâmbătă, Oradea s-a agățat de orice șansă în confruntarea de azi care a avut de toate. Răsturnări de situație, gol neacordat, tensiune maximă, finalizată cu nu mai puțin de patru eliminări (Negrean, Kadar, D. Crețu / Filipovic) și o retragere temporară a gazdelor din bazin. Sub aceste auspicii, Steaua a câștigat primul sfert cu 4-3 pentru ca până la pauza mare să se distanțeze la 6-3, prin golurile marcate în secvența doi de Delgado și Ghiban. Fără gol marcat timp de aproape 15 minute, CSM Digi a revenit pe finalul sfertului trei, prin golul marcat de Andrei Crețu. Apropierea pe tabelă avea să încingă apa din bazin care a dat în clocot în sfertul patru. CSM Digi a acuzat arbitrajul și a ieșit din apă la scorul de 6-4 pentru Steaua. Antrenorul acesteia din urmă cere terminarea partidei, în vreme ce un întreg bazin a scandat: „Hoții, hoții!”. În cele din urmă jocul se reia, cu puțin peste un minut rămas de jucat. Pauza forțată a prins bine CSM-ului care a înscris pentru 6-5, prin Chioveanu. SPERANȚELE sunt mari, mai ales că pe ultimul atac al Stelei aceasta irosește șansa și dă posibilitatea celor de la CSM Digi ca în cele 17 secunde de joc să trimită meciul în prelungiri, dar arbitrii aprind din nou tribunele după ce au dictat un fault în atac. Steaua a părut scăpată în învingătoare, însă Diaconu, atent, interceptează mingea, pasează pentru Pavlovic care, singur cu Dragoș Stoenescu, preferă să arunce la poartă în locul unei pase pentru Chioveanu ce ar fi fost cu poarta goala. Bara transversală se opune și jucătorii Stelei sar cu toții în apă pentru câștigarea celui de-al doilea titlul național consecutiv obținut în detrimentul echipei CSM Digi. Astfel s-a scris finalul unei finale ce s-ar fi putut încheia miercuri, la București.

Festivitatea de premiere a găsit cele două formații cu o stare de spirit diametral opusă. Steaua jubilând în bazinul marelui rivale, atât pentru titlul național cât și pentru premiul decernat cel mai bun antrenor – Andrei Iosep, premiul acordat celui mai tehnic jucător – Adria Delgado, dar și pentru titlul de golgheter, revenit lui Nikola Murisic. Cel mai bun portar al sezonului a fost declarat orădeanul din poarta lui Dinamo, Marius Țic.

 

Baza sportiva Tineretului

Din aceeași categorie