Polițiștii s-au dus la terase, în piață și la ștrand ca să le explice aleșdenilor cum să se ferească de hoți

Giorgio Mare Oradea

Ce moduri de operare au infractorii în timpul sezonului estival, ce motive invocă pentru a intra în casa victimelor ori cum află chiar de la victime ce bunuri de valoare au în locuințe? Sunt câteva dintre întrebările la care au oferit răspunsuri polițiștii bihoreni, în cadrul unor acțiuni desfășurate în orașul Aleșd.

Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Bihor s-au dus, alături de polițiștii din Aleșd, pe terasele a două localuri publice din oraș, în piața și ștrandul din localitate și la Centrul pentru persoane vârstnice.

Polițiștii bihoreni le-au prezentat celor prezenți cele mai uzuale moduri de operare ale infractorilor, precum declinarea de calități oficiale, înșelăciunile prin diverse pretexte invocate, vânzarea de produse, diverse reparații, totul pentru a pătrunde în locuință”, se arată într-un comunicat al Poliției Bihor.

Polițiștii le-au explicat localnicilor modul în care să evite să cadă victime unor persoane necunoscute și de ce e important să nu posteze informații private pe rețelele de socializare.

SC Rozsdas Service SRL

”(Sunt – n.n.) medii din care infractorii pot afla informații valoroase cu privire la bunurile deținute, prezența la domiciliu și alte date și fotografii care, odată publicate online, pot fi utilizate de infractori”, au transmis oamenii legii.

În cadrul acțiunilor din Aleșd, au fost distribuite materiale preventive realizate la nivelul Uniunii Europene pentru prevenirea furturilor din locuințe, a înșelăciunilor, despre siguranța în mediul on-line și pentru prevenirea furturilor din genți și din buzunare.

”Polițiștii de prevenire bihoreni continuă campaniile preventive pe parcursul întregului sezon estival, sub sloganul Păstrează-ți surprizele doar pentru vacanță”, au anunțat oamenii legii.

Foto: Poliția Bihor

Din aceeași categorie