Ploi și vijelii în vestul țării. E cod galben de vremea rea până luni seara

Ciao restaurant - pizzerie

Se strică vremea, duminică, în vestul țării. Meteorologii au emis un cod galben de vijelii, ploi și descărcări electrice, valabil de duminică, de la ora 12, până luni, la ora 22.

Potrivit atenționării, duminică, între orele 12 și 18, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De altfel, ploile au început să cadă încă din cursul dimineții în mai multe zone din vest. În Timiș și Arad au fost avertizări nowcasting de vreme rea începând cu ora 8, iar în Bihor precipitațiile și-au făcut apariția spre ora 10.

Spre deosebire de aceste zone unde vremea va fi instabilă și temperaturile scad spre 22-23 de grade, locuitorii din regiunile sudice și estice se vor confrunta în după-amiaza acestei zile cu temperaturi ridicate, chiar caniculare în Câmpia Română. În aceste zone disconfortul termic se va accentua.

Baza sportiva Tineretului

De duminică seara, pe lângă Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, ploile vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, de duminică, de la ora 18, până luni, la ora 22, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De duminică seara, de la ora 18, până luni, la ora 6, județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi sub cod portocaliu de vreme rea. Vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Din aceeași categorie