Ploi și frig până la jumătatea săptămânii viitoare

Giorgio Mare Oradea

Ploi torențiale și temperaturi care vor scădea până la 5 grade în timpul nopții vor fi înregistrate în următoarele zile în Bihor. Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de azi, de la ora 15, până miercuri, 8 mai, la ora 9.

În această perioadă, în vestul țării vor cădea ploi în aversă, ce pot avea și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice. Izolat vor fi condiții grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Potrivit meteorologilor, cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp, iar la munte 40…60 l/mp.

Aceste fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai).

Baza sportiva Tineretului

La rândul său, vremea se va răci accentuat luni (6 mai). La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Temperaturile vor ajunge, luni, la 11 grade în timpul zilei și doar 5 grade pe parcursul nopții. Marți, valorile termice vor atinge o maximă de 16 grade, iar miercuri ajung la 18 grade.

Din aceeași categorie