Peste 100 de elevi și profesori bihoreni, actori și regizori în scenete prezentate la ”Școala fără violență”

Work Clean

Bullying-ul, cyberbullying-ul ori violența verbală au fost temele abordate de cei peste 100 de elevi și profesori de la nouă școli din Bihor în cadrul concursului preventiv regional ”Școala fără violență”. Desfășurată la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, a treia ediție a întrecerii a fost organizată de Poliția Bihor, Inspectoratul Școlar Județean și liceul gazdă.

În cadrul primei probe a concursului, juriul format din psihologi, profesori de artă teatrală, profesori și reprezentanți ai unor ONG-uri au avut de apreciat mai multe scenete realizate de elevi. ”Violența are mii de chipuri! Învață să le recunoști!”, ”Schimbarea e în noi! Să spunem stop violenței!” sau ”O minte înțeleaptă exclude violența!” au fost câteva dintre mesajele pieselor puse în scenă.

Cea de-a doua probă a concursului a constat în realizarea unui afiș cu mesaj preventiv. ”Juriul a analizat  modalitățile prin care concurenții au promovat ideile de nonviolență prin intermediul imaginii, graficii, prin culorile folosite și mesajelor folosite”, au transmis reprezentanții Poliției Bihor.

La finalul celor două probe, primul loc a fost ocupat de elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, urmați de echipele Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea (locul al doilea) și Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei (locul al treilea).

Mențiuni au fost acordate elevilor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea și de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș.

Premiul special pentru „Cea mai bună interpretare” a fost obţinut de echipajul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, iar cel pentru „Cel mai bun moment artistic” a fost acordat echipei Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.

Cel mai bun afiș a fost realizat de elevii Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, iar cel mai bun mesaj preventiv a fost conceput de echipa Liceului Tehnologic nr.1 Dobrești.

Ocupantele primelor trei locuri pe județul Bihor vor participa la faza regionala a acestui concurs, care va fi organizată în Oradea, între 17 și 19 mai.

sursă foto: Poliția Bihor

Din aceeași categorie