Patricia Goina, tot mai aproape de lotul național de tenis

Work Clean

Una din cele mai de perspectivă junioare ale tenisului orădean, Patricia Goina, își croiește drum, încet, dar sigur, înspre lotul național al României. Aceasta a participat zilele trecute la selecția pentru naționala de 14 ani tricoloră. La turneul organizat de Federația Română de Tenis au fost prezente jucătoare din top 15 a campionatului intern cărora li s-a alăturat și o sportivă nominalizată de antrenorii federali.

Plecată din primul tur cu șansa a cincea, Patricia a izbutit un parcurs aproape perfect pentru accederea în Final 8. Cu cinci victorii și două înfrângeri, sportiva legitimată la CSM Oradea, dar care se antrenează la clubul Break Point Tennis  sub îndrumarea trioului Bogdan Sturzu-Andrei Dărăban-Emil Bronț, s-a clasat în final pe locul doi. Un rezultat care ține să îi confirme ascensiunea după ce la selecția precedentă, rezervată categoriei de vârstă 13 ani, s-a clasat pe locul 6.

“Consider că este un rezultat și un progres remarcabil pentru Patricia, care îi dau șanse mari ca ea să reprezinte România la Europen Summer Cup”, ne-a declarat antrenorul sportivei, Bogdan Sturzu.

Printre sportivele învinse de Patricia în turneul de la București s-au numărat și două adversare de care orădeanca a trecut în premieră: Puiac și Mester, dar și pe Bulat, o tenismenă pe care a avut-o ca adversară pentru prima dată.

Baza sportiva Tineretului

Patricia Goina se află angrenată în aceste zile într-un turneu internațional, de categoria a doua, cuprins în calendarul competițional Tennis Europe. În luna mai orădeanca va încerca să atace podiumul campionatului național de juniori, la categoria 14 ani.

Din aceeași categorie