Părerea mea: ”Dacă îl rup, cât stă el să stau și eu”? Aveți grijă de voi. Sunteți colegi

Giorgio Mare Oradea

Rodion Cămătaru. Era marea noastră speranță pentru o calificare la mondialul mexican din 1986. Era speranța că, avându-l pe el vârf de lance, o să învingem în meciul cu nord-irlandezii lui Billy Bingham, meci ce avea să fie decisiv.  Și nu l-am mai avut și am luat-o pe coajă (0-1, acasă) după cel mai amarnic meci din istoria naționalei noastre: 16 octombrie 1985. De ce nu l-am avut? Pentru că, pe 28 septembrie 1985, Rodion Cămătaru (Universitatea Craiova) a fost accidentat grav, în meciul de campionat cu FC Argeș, fractură de peroneu, de către Ștefan, fundașul piteștenilor. ”Comuniștii”, de la FRF au luat atunci decizia ca atâta timp cât Cămătaru este accidentat, să nu joace nici Ștefan.

De ce am dat acest exemplu? Pentru că un coleg de-al meu, Alin Pușa, a fost grav accidentat, în meciul de campionat cu Unirea Valea lui Mihai, de către un alt prieten, Alex Gego (culmea, și el la rândul lui, ținta accidentărilor, de-a lungul carierei). Sunt absolut convins că Alex nu a vrut însă problema e că Alin a fost operat și va sta cel puțin un an. ”Veți putea alerga peste un an. De jucat, poate peste vreo 18 luni”, i-au spus medicii.

Problema lui Alin nu e fotbalul ci faptul că din drag de fotbal, s-a accidentat grav. Dă-l naibii de fotbal, dar avem de pus pe masă pâinea  pentru familie și asta este cel mai important, într-o lume în care un loc de muncă e din ce în ce mai greu de găsit.

Propunerea mea era aceea ca cel care a accidentat să stea atât cât stă cel accidentat. Nu-l va încălzi pe Alin și nici nu va putea fi pusă în practică întrucât contravine regulamentelor FRF, așa cum mi-a confirmat și Radu Bitea. Iar mâine poate fi Alex ținta unui astfel de accidentări. Doamne ferește.

Atunci nu-mi rămâne decât să dau un sfat. Copii, care iubiți atât de mult fotbalul și care vă sacrificați mult timp, pentru această pasiune. Protejați-vă. Dincolo de terenul de joc vă așteaptă familia, locul de muncă, pâinea pe care trebuie să o asigurați celor dragi. Integritatea voastră și siguranța zilei de mâine e mai importantă decât orice titlu.

PS Alex Gego a precizat: ” Vă jur că nu l-am atins pe Alin. Eram în fața lui. Am și vorbit cu el după joc. Departe de mine gândul de a face rău cuiva, mai ales unui partener de joc. Nici măcar nu știu să faultez. Sper ca Alin să-și revină cât mai repede”.

 

Din aceeași categorie