ORADEA. Teren de minifotbal, amenajat în Orășelul Copiilor. La Colegiul ”Emanuil Gojdu” sunt refăcute terenurile de baschet

Ciao restaurant - pizzerie

Din luna august, în Orășelul Copiilor din Oradea va fi disponibil un teren de minifotbal, acoperit cu un covor de tartan. Lucrările de amenajare a suprafeței se desfășoară în această perioadă și au o valoare de peste 130 de mii de lei. În același timp, la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea sunt reabilitate terenurile de baschet din curtea școlii.

Amenajarea terenului de minifotbal din Orășelul Copiilor (foto sus) a început săptămâna trecută, în urma solicitărilor părinților care vin cu cei mici în zonă. 5.500 de lei a costat proiectarea lucrării, iar 125.000 de lei este valoarea lucrărilor de execuție.

„Singurul teren din Orășelul Copiilor, cel de baschet, era foarte des disputat de copii. Unii doreau să joace baschet, alții fotbal și astfel apăreau mai mereu conflicte. Ca urmare a acestei investiții, cei care vor dori să joace fotbal vor avea la dispoziție un teren nou”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.

Suprafața de joc a terenului de minifotbal este de 26×11 m și este acoperită cu un covor de tartan. Potrivit edililor, acest covor este durabil, flexibil la contactul jucătorilor cu solul și are costuri minime de întreținere. Terenul va fi împrejmuit cu stâlpi și plasă metalică și va fi gata pe 3 august.

Baza sportiva Tineretului

În această perioadă sunt reabilitate și vechile terenuri de baschet din curtea Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” (foto sus). 270.000 de lei cost lucrările care au început pe 20 mai și vor fi gata pe 20 iulie.

”Lucrările constă în refacerea suprafeței de joc, precum și împrejmuirea celor două terenuri, fiecare cu o suprafață de 22 x 15 m, în total 660 mp. După etapele pregătitoare ale lucrării, va fi montat un covor din tartan. Structura împrejmuirii este realizată din stâlpi metalici cu o înălțime de 4 m și plasă metalică împletită”, au transmis reprezentanții administrației locale.

În plus, lângă terenuri va fi montată o cișmea.

Foto: oradea.ro

Din aceeași categorie