No problem! Suntem la ”mondiale”…

Ciao restaurant - pizzerie

15-12 pentru adversare, după ce ai câștigat, în tur, la cinci goluri. Fiorii își fac drum pe șira spinării iar pielea ți se face de găină… Nu, nu este decât un simplu foc de paie. naționala de handbal feminin a României, zburdă pe teren, și anulează orice speranță austriacă la o calificare imposibilă. După 34-29 la Oradea, România învinge Austria și la Stockerau, în returul din play-off-ul pentru mondiale, scor: 33-24. E drept însă, suporterii naționalei tricolore, au tremurat vreme de vreo 40 de minute.

România este singura reprezentativă din lume care bifează a 23-a prezență la Campionatul Mondial. Nu a absentat niciodată. Ei bine, mondialul va avea loc în Germania, în perioada 1-17 decembrie 2017.

România a început în forță: 2-0/4-2 pentru ca austricele timișoreanului Herbert Muller săînscrie de patru ori consecutiv: 4-6.  Deși am egalat la 9, Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, austriecele s-au dus la două goluri și conduceau la pauză, cu 13-11. Austria a avut și 3 goluri:15-12 moment în care s-a stabilit, pentru câteva minute un ecart de două goluri: 16-14, 19-17. Din minutul 40 Austria n-a mai contat deloc. Pe teren a fost o singură echipă, cea a României care a zburdat spre victorie de o manieră categorică: 33-24.

CASETA TEHNICĂ

Baza sportiva Tineretului

Austria – România 33-24 (13-11)

Austria: Petra Blazek, Verena Floeck — Sonja Frey (5 goluri), Martina Goricanec (2), Laura Bauer (1), Kristina Logvin (1), Mirela Dedic (2), Patricia Kovacs (7), Josefine Huber (3), Tamara Boesch (3). Selecționer: Herbert Muller.

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska — Aneta Udriștioiu (5 goluri), Gabriella Szucs, Nicoleta Dincă (1), Cristina Neagu (8), Dana Andreea Pricopi, Gabriela Perianu (5), Cristina Laslo (1), Valentina Ardean-Elisei (5), Laura Popa, Ana Maria Dragut, Crina Pintea (2), Cyntia Tomescu (3), Mădălina Zamfirescu (1), Alina Ilie (2). Selecționer: Ambrosio Martin Cedres.

Arbitri: Tatiana Rakitina – Irina Tkaciuk (Ucraina); delegat EHF: Algis Mikucionis (Lituania).

Din aceeași categorie