Nicio zi fără furtuni și pagube în Bihor. În Beiuș, un copac a căzut peste o mașină. E cod portocaliu în mai multe zone

Work Clean

A plouat torențial, iar vântul a bătut cu putere în mai multe zone din Bihor, joi după-amiaza. Meteorologii au emis în ultimele două ore două coduri portocalii de furtună: au fost anunțate averse torențiale care vor cumula 35-40 l/mp, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice.

Din cauza vântului și a ploilor abundente, în Beiuș un copac s-a prăbușit peste o mașină parcată în fața unei case din zona Aleii Moților. Orașul, ca de altfel o mare parte din sudul și estul Bihorului, se află sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 18:30.

Potrivit măsurătorilor efectuate de profesorul Andrei Indrieș, ultima ploaie a adus în Beiuș 10,8 litri de apă pe metru pătrat.

Baza sportiva Tineretului

La intrarea în Beiuș dinspre Stâna de Vale carosabilul este acoperit de apă.

Foto INFO TRAFIC jud. Bihor/ Daniela Nicoleta

Tot din cauza ploilor în aversă, inundații au fost semnalate de utilizatorii paginii INFO TRAFIC jud. Bihor și la Borod. (foto jos, video – aici)

De altfel, județul Bihor se află sub cod galben de ploi și vânt, de joi, de la ora 12, până vineri, la ora 23. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în acest interval vor fi semnalate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Din aceeași categorie