Minifotbal; CUPA MONDIALĂ: Eliminați de Senegal! Nu am plecat singuri, au mai fost eliminate campioana mondială și cea europeană!

Giorgio Mare Oradea

Reprezentativa de minifotbal a României era marea favorită a partidei cu Senegalul, din optimile de finală ale Cupei Mondiale de minifotbal care are loc în Tunisia. De șase ori campioana Europei, o echipă experimentată, avea în față  o debutantă la o mare competiție. Și totuși, minunea s-a produs, echipa din Senegal a eliminat România după executarea loviturilor de departajare de la 7 metri.

Tricolorii erau avertizați, Senegal nu a fost o echipă oarecare. În grupă a remizat cu SUA (campioana mondială) după ce a fost condusă cu 0-2 și a pierdut greu, după un meci cu multe răsturnări, partida cu Spania (3-4). România venea după un marș triumfal în grupă: 3 partide, 3 victorii și un golaveraj de 13-1.

Două ocazii uriașe ale tricolorilor au fost consemnate în primele minute de joc. Ei bine, Senegalul a înscris la prima ocazie, o lovitură liberă și o reluare simplă în poartă, de pe bara 2. România s-a aruncat în atac dar africanii au pus jucătorii pe două linii și s-au apărat exact, astfel că, la pauză era 0-1 după alte trei ocazii mari ale noastre plus o bară.

Tricolorii au început în atac și repriza a doua însă istoria se repetă! Un contraatac al africanilor, finalizat cu un șut pe ”scurt” și s-a făcut: 0-2 iar gluma se îngroșa! În cele din urmă Claudiu Vlad a reaprins speranțele în tabăra noastră cu un gol marcat din apropiere (1-2) și băieții noștri mai aveau la dispoziție 18 minute să întoarcă soarta calificării. A urmat, imediat o bară a României și ideea că toate sunt împotriva noastră prindea contur. Senegalezii au rămas, vreme de cinci minute, cu om în minus pe teren, după un cumul de cartonașe dar cu om în plus nu am avut în acea perioadă decât o singură ocazie de gol.  Mai mult, am dat-o iarăși în bară, pentru a treia oară. În fine, ultima fază a jocului ne-a mai dat o șansă. Călugăreanu a prin sun fantastic și România a egalat: 2-2. Era un bonus de 10 minute (2×5 minute) în care tricolorii aveau șansa de a evita eliminarea.

Baza sportiva Tineretului

Dar cele 10 minute nu au adus nimic nou în afara deja tradiționalelor trageri de timp astfel că s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare de la 7 metri. S-a mers cap la cap până la Claudiu Vlad care a șutat pe mijloc, direct în brațele portarului senegalez. Africanii au marcat tot și s-au dus în sferturi cu scorul de 5-3 (2-2).

România a fost eliminată de la Campionatul Mondial dar nu a fost singura (dacă ne încălzește cu ceva) mare victimă. Campioana mondială, SUA și cea a Europei, Rusia au fost și ele eliminate.

 

România – Senegal 3-5 (2-2) după executarea loviturilor de la 7 metri

Stadion: Nabeul, spectatori: 100

Au marcat: C. Vlad și Călugăreanu

La loviturile de la 7 metri a marcat: M. Popa

România: Amarinei – Vincene, M. Popa, I. Marian, Burciu, Călugăreanu, C. Vlad, Crăciun, C. Pușcă, M. Pușcă, R. Radu, Tănase, Plopeanu

 

Din aceeași categorie