MINIFOTBAL: Campionii europeni, Adrian Călugăreanu și Radu Burciu, confirmați la AEK Oradea! Vin derbyurile

Giorgio Mare Oradea

Campioana en titre din minifotbalul bihorean AEK Oradea a obținut acordul de transfer a doi dintre cei mai buni jucători de minifotbal din Europa. Cvadruplul campion european, Adrian Călugăreanu și căpitanul naționalei României de minifotbal, Radu Burciu, vor evolua la campioana Bihorului cel puțin până la finele sezonului!

Adrian Călugăreanu (30 de ani) a câștigat patru titluri europene în carieră. În urmă cu cinci ani a fost declarat cel mai bun jucător de minifotbal din Europa!

Mijlocașul Radu Burciu este ”creierul” de la mijlocul terenului”. Jucător de rasă, cu clarviziune și rapiditate în mișcări, Radu impresionează la fiecare meci. La 34 de ani a condus naționala României spre argintul european în acest an.

Din echipa AEK Oradea face parte și portarul orădean Vlad Ghețe, de asemenea campion european în 2015 cu naționala României, în Croația.

Cei doi vor debuta în echipa condusă de Spiros Baltsavias marți, 11 decembrie în marele derby cu actualul lider al campionatului, Bad Boys, partidă programată să înceapă la orele 20:00. Două zile mai târziu, cu cei doi în echipă AEK se va deplasa la Beiuș acolo unde AEK a pierdut de trei ori consecutiv!

Așadar, pe 11 decembrie, la Baza Tineretului, AEK, cu trei campioni europeni în echipă va întâlni invincibilul lider al Ligii I, Bad Boys, echipă care propune jucători de calibru din fotbalul mare: Cristian Oros (campion național cu Astra), Neluțu Hora (golgheterul Ligii I, campion cu CFR Cluj!), Sebi Achim, Rică Neaga, Lucian Todea, Răzvan Făruța, Tibi Szeles, Emad Suwan, Alex Gego, Cosmin Verdeș, Bogdi Ferariu sau Andrei Magda!

La 48 de ore distanță, joi 13 decembrie, AEK Oradea va juca pe terenul din Beiuș acolo unde ”bascii” au câștigat, de trei ori la rând, în fața campioanei! Atuul echipei FCSB Beiuș este că Messi, Ronaldo, Mbappe, Modrici sau Griezman nu ar putea juca la ei. Din două motive. Primul, cerință obligatorie, e că nu sunt beiușeni iar al doilea… nu ar avea loc…  În această echipă joacă… doar BEIUȘENII! FCSB a câștigat marți, 4 decembrie, un nou meci de campionat: 6-3 cu Madrugada, dar fără prea mari probleme. Pentru ”binșeni” au evoluat Silviu Odobasianu – Cristi Marcu, Stan, Gavriș ”Etoo”, Mihuța, Trip, Raul Ganea, Vlad Silaghi și VM (autorul articolului, nu sistemul de joc). Deși s-a aflat la teren, fundașul de fier Marinel Rusu nici nu s-a mai dezechipat.

Ne vedem cu marile meciuri marți, 11 septembrie, când AEK va juca cu Bad Boys iar FCSB Beiuș va întâlni revelația sezonului CF Liberty, echipa lui Neluțu Maticaș avându-i printre titulari pe Claudiu Codoban și Vasile Pop.  Seara de marți va începe cu jocurile programate de la ora 19:00.

 

Din aceeași categorie