Minifotbal: AEK câștigă derbyul cu Inter; FCSB Beiuș continuă marșul triumfal iar Liberty trece de Dinamo Oradea

Giorgio Mare Oradea

Seara de miercuri a fost rezervată derbyurilor din Campionatul de Minifotbal. La Baza Tineretului FCSB Beiuș a mai făcut o victimă în Liga I. Beiușenii au jucat perfect în partida cu Panoramic de care au trecut cu 4-1 și au ajuns la a patra victorie din tot atâtea jocuri. Au urmat două jocuri disputate în paralel, două meciuri mai mult decât interesante.

Derby-ul fruntașelor din sezonul trecut AEK și Inter, a prilejuit prezența pe teren a mai multor jucător ”divizionari” în fotbalul mare. Un joc frumos, cu multe faze care au încântat publicul. Inter a avut o oportunitate uriașă de a deschide scorul, pentru că, mai mare ca un penalti nu prea există însă Moisa a șutat în bară.

Posted by Victor Mihalcea on 11 Octombrie 2017

AEK a reușit deschiderea scorului chiar după pauză, în urma unei combinații văzută în Liga III, la CS Oșorhei: Pivotul Șumălan a pasat perfect pentru Ferik care a înscris. La trei minute distanță Letan a șutat pe colțul lung pentru 2-0 iar seara perfectă a lui Șumălan s-a încheiat cu gol pentru atacantul lui AEK, medaliat cu bronz la europenele de tineret cu reprezentativa de tineret a României. Tabela a fost închisă în ultima secundă de joc de Pocian care a marcat din pasa portarului Vlad Ghețe apărut pe atac în careul advers. AEK dispune de Inter cu 4-0 însă interiștii au oferit o replică bună dar fără șansă în fața porții lui Vlad Ghețe.

SC Rozsdas Service SRL

Concomitent, pe ternul II, CF Liberty a primit replica lui Dinamo, la aceasta din urmă evoluând, printre alții Gigi Ember, George Zima și Junc. Cu Maticaș (autor al unei duble împins în atac și cu Ardelean la coordonare, Liberty a condus cu 1-0, Dinamo a egalat pentru ca tot Liberty să aibă ultimul cuvânt, la pauză fiind 2-1. Repriza a  doua a debutat cu un nou gol al lui Liberty urmat de reușita lui Ember.

S-a încheiat 4-3 pentru Liberty, a cărei defensivă cu Dani Spătar, Dănuț Pop, Vlad Ienciu și  Lory Ghery dar și portarul Ionu Mihalcea în zi de grație a rezistat pentru o victorie la debutul în noul sezon. Dinamo a avut un final de meci cu toată echipa în careul advers dar ”Ionu” a scos două mingi incredibile, ultima, la cea din urmă fază, la șutul lui Ember.

 

 

Din aceeași categorie