”Micul Beiușean” caută parteneri pentru a susține tinerele talente și pentru a oferi acces gratuit copiilor la activități educative

Giorgio Mare Oradea

Ani la rând, copiii și tinerii din zona Beiușului au avut parte de evenimente cultural-artistice și educative oferite de ”Micul Beiușean”, o asociație înființată în 2013. Aceasta le-a și pus la dispoziție un loc special, în cadrul unui club care i-a purtat numele. Aflat acum în pericol să-și înceteze activitatea din cauza dificultăților financiare, clubul caută parteneri în cadrul evenimentului Swimathon 2019. Aici doritorii pot susține prin donații proiectul ”Micului Beiușean”.

„<<Micul Beiușean>> reprezintă un concept care vrea să trezească în fiecare dorința de a crește, de a se dezvolta personal, spiritual, emoțional, de a dobândi noi abilități și cunoștințe.” Asta spune despre proiectul născut în orașul din sudul Bihorului profesoara Ana Florea, directorul artistic al asociației ”Micul Beiușean”.

Din 2013, anul înființării, până în 2017, asociația a organizat spectacole de teatru și acțiuni cultural-educative pentru copiii și tinerii din zonă. După patru ani, membrii și susținătorii ”Micului Beiușean” au înțeles că astfel de activități trebuie organizate cât mai des, într-un spațiu dedicat doar celor mici.

Astfel, în 2017 a fost înființat clubul ”Micul Beiușean” care le-a oferit tuturor copiilor acces gratuit la diverse activități educative.

Baza sportiva Tineretului

”Este un proiect de educație complementară menit să descopere și să susțină tinerele talente ori să ofere alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Acest proiect este totodată un proiect de responsabilitate socială, de implicare reală în activitățile culturale și educative a unor membri ai societății civile și ai mediului de afaceri din Beiuș”, a explicat, pentru bihorpenet.ro, Ana Florea.

Timp de aproape doi ani, activitatea clubului a fost finanțată de un singur sponsor care a dorit să rămână anonim. Acum însă perioada contractuală a expirat.

”Momentan suntem expuși riscului de a înceta activitatea, reușind să acoperim doar 35% din cheltuielile lunare de aproximativ 12.000 de lei (chiria spațiului, utilități, plata profesorilor și materialele consumabile). Cei 35 %, provin din donațiile părinților și din sponsorizările unor firme din Beiuș”, a explicat directorul artistic al asociației ”Micul Beiușean”.

Membrii asociației caută acum finanțare pentru a putea merge mai departe. ”De fapt noi nu căutăm sponsori, căutăm parteneri. Nu câștigăm bani din acest proiect, nu așteptăm să primim <<în dar>>, dar suntem pregătiți să oferim în continuare comunității noastre tot ce putem”, a spus, pentru bihorpenet.ro, Ana Florea.

O modalitate de a găsi susținere financiară este participarea asociației ”Micul Beiușean” la Swimathon 2019, organizat de Fundația Comunitară Oradea. Evenimentul va avea loc pe 2 iunie, de la ora 9, în bazinul ”Ioan Alexandrescu”, unde mai multe echipe vor înota pentru a strânge donații pentru 27 de proiecte înscrise în competiție.

Pentru a înota pentru acestea, doritorii trebuie să se înscrie până în 26 mai accesând linkul http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-echipa-inotatori/.  Înotătorii vor avea o pagină proprie pe care vor putea urmări fondurile atrase, sumele fiind contabilizate automat în contul proiectelor alese. Proiectul susținut de echipa de înotători care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate va fi premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei. De asemenea, proiectul susținut de către echipa de înotători care va fi declarată câștigătoare în cadrul competiției sportive din 2 iunie va fi de asemenea premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei”, au explicat, într-un comunicat, reprezentanții Fundației Comunitare Oradea.

Proiectele vor fi susținute și de ambasadori care se pot înscrie, până în 31 mai, accesând linkul http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-ambasadori/. Aceștia vor promova acţiunea şi cauzele, invitându-și prietenii să îi susțină în demersul lor.

”Toate sumele strânse de aceștia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese”, au precizat organizatorii Swimathon 2019.

Așadar, cei care vor să afle detalii despre proiectul clubului ”Micul Beiușean” și să-i susțină activitatea pot accesa linkul http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiect/clubul-micului-beiusean-impreuna-pentru-viitor/ și să întindă o mână de ajutor

Din aceeași categorie