Luceafărul – Ripensia 2-2, după ce bănățenii au avut două goluri avantaj; VEZI AICI celelalte rezultate ale etapei

Giorgio Mare Oradea

10 lei biletul la meciurile campioanei României la baschet masculin, intrare liberă la jocurile vicecampioanei naționale la polo, câștigătoare a nouă titluri consecutive și 25 de lei intrarea la partidele echipei Luceafărul Oradea, deocamdată o codașă a clasamentului în liga secundă. În aceste condiții poate să fi fost vreo 100 de spectatori la jocul din cadrul etapei a doua: Luceafărul – Ripensia, disputat pe baza de la Sânmartin, dintre care vreo 10 au fost bănățenii veniți să o încurajeze pe ”Ripi”.

Gazdele au beneficiat de prima oportunitate de gol însă Paraschiv a pus latul dar mingea s-a dus pe lângă poartă. La faza imediat următoare o pasă pe culoar a lui Anghelina l-a găsit perfect pe Dumiter care a înscris, plasat, pe lângă Goia (0-1). Gazdele nu au reacționat deloc iar Ripensia a profitat. Monea a dejucat perfect pasul la offside făcut de fundașii bihoreni și a punctat lejer (0-2). Apoi avea să vină riposta Luceafărului. În minutul 35 Vasile Pop a câștigat duelul cu fundașii bănățeni după care a șutat din circa 12 metri, pe sub puștiul de 17 ani din poarta Ripensiei, Dobre (1-2). Putea fi 2-2 la șutul lui Codoban de la circa 22 de metri.

După schimbările efectuate la pauză și după, jocul gazdelor s-a dinamizat iar egalarea a venit după un sfert de oră. Dulca a centrat, Dobre a respins iar Codoban a fost faultat la un duel aerian în suprafața de pedeapsă. A transformat, cu ceva emoții Vasile Pop, Dobre fiind pe minge.

Finalul a fost greu pentru Luceafărul. În condițiile în care au fost efectuate toate cele trei schimbări, Torișite s-a accidentat și nu a mai putut continua astfel că Luceafărul a rămas în zece. În ciuda acestui aspect numeric tot Luceafărul a avut șansa să închidă meciul. Mezinul Dobre a fost prins ieșit din careu iar Codoban îl surprinde cu un șut de la 45 de metri însă mingea trece, agonizant, peste poartă.

SC Rozsdas Service SRL

Luceafărul obține primul punct în actuala ediție de campionat.

CASETA TEHNICĂ

Luceafărul – Ripensia 2-2 (1-2)

Au marcat: Vasile Pop 35, 61 pen/Dumiter 11, Monea 31

Luceafărul: Goia – Toriște, Oros, Opriș, I. Ban – Mitrică (71 Gunie), Preoteasa (58 A. Dulca), Prejmerean, Codoban – Vasile Pop, Paraschiv (46 Ludușan). Antrenori: Cristian Lupuț și Viorel Domocoș.

Ripensia: Dobre – Popa, Burdeț, Apro, Ioan Toma – Stoi, Anghelina (69 Marius Toma)- Dumiter, Ungureanu (62 Mansour), Monea (85 Cluci)- Bădăuță. Antrenor: Ciprian Urican.

Programul complet al etapei a 4-a:

Vineri, 10 august 2018

CS Baloteşti – Petrolul Ploieşti 0-3

Sâmbătă, 11 august 2018

Academia Clinceni – Daco-Getica Bucureşti 5-0

Energeticianul – Politehnica Timişoara 2-1

Luceafărul Oradea – Ripensia Timişoara 2-2

Metaloglobus – Aerostar Bacău 1-1

Sportul Snagov – CS Mioveni 2-0

UTA Arad – Farul Constanţa, ora 13:00

Pandurii Tg. Jiu – FC Argeş Piteşti, ora 15:30

Duminică, 12 august 2018

Poli Timişoara – Dacia Unirea Brăila, ora 13:00

Luni, 13 august 2018

Chindia Târgovişte – Universitatea Cluj, ora 18:00

foto:facebook/Ripensia Timisoara

Din aceeași categorie