Luceafărul învinge în meciul cu ASU Poli Timișoara!

Giorgio Mare Oradea

Luceafărul Oradea a învins-o pe Poli Timișoara îbntr-un meci cpontând pentru etapa a 38-a a Ligii a II-a, într-un meci disputat la Sânmartin. Jocul a avut două reprize diametral opuse. Dacă în prima Poli a jucat foarte bine în cea de-a doua bănățenii nu au maci contat în ofensivă iar Luceafărul a marcat, la interval de trei minute golurile victoriei într-un meci fără o miză deosebită.

În minutul 4 Luceafărul a beneficiat de o lovitură liberă, orădenii pierd mingea, echilibrul defensiv nu este asigurat, de spațiul creat a profitat Dejan Sorescu care l-a lobat pe Gudea de la circa 25 de metri (0-1) Bucuria golului a fost celebrată de bănățeni alături de cei aproximativ 100 de suporteri alb-violeți, renumiți pentru atmosfera creată pretutindeni. La cinci minute distanță, Vasile Nicolae a trecut la câțiva centimetri de 0-2.  Portarul Bozoancă s-a evidenția la două faze succesive, prima dată la șutul lui Neacșa (15) iar apoi la execuția lui Țegle (16). Cristi Oros a riscat eliminarea la o intervenție asupra lui Vasile Nicolae (21). Același Nicolae a pus în pericol poarta bihorenilor cu un vole care s-a dus puțin pe lângă (40).

Partea secundă a debutat cu ”transformare” ca la rugby a lui Sorescu și cu o combinație a fundașilor centrali ai orădenilor Tînc și Oros, ultimul ratând din poziție bună. Viitorul dinamovist, Sorescu, a trimis cu latul pe lângă poarta lui Gudea (61) în timp ce la poarta cealaltă Oros a reluat iarăși peste poartă din careul mic (63). Dominarea accentuată a Luceafărului este concretizată în minutul 70 (în sfârșit) de Feher care șutează din prima, de la circa 20 de metri, în stânga portarului (1-1).  La numai trei minute după prima reușită același Feher șutează, mingea lovește bara dar, pe urmărire Vlad Rusu e atent și înscrie cu capul. (2-1). Poli a replicat prin șutul lui Taub, peste poartă (77) pentru ca Rusu să fie aproape de dublă la un șut în diagonală, care a trecut pe lângă poartă (87).

CASETA TEHNICĂ

SC Rozsdas Service SRL

Luceafărul Oradea – ASU Poli Timișoara 2-1 (0-1)

Au marcat: /Feher 70, Vl. Rusu 73Sorescu 4

Luceafărul: Gudea – Valies (78 Toriște), Oros, Tînc, Trif – Feher, Ţegle – Antohi, Al. Neacşa (46 V. Pop), Rocha (65 Alex Dulca) – Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub – Poparadu, Coadă – Motreanu (84 Gașpar), Sorescu, V. Nicolae (62 Scheib) – I. Plămadă. Antrenor: Antonio Foale

Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Ovidiu Arusoaiei şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).

SURSA FOTO: www.sspolitehnica.ro

Din aceeași categorie