LNBM: Adio locul 2; Steaua – CSM CSU Oradea 85-70

Ciao restaurant - pizzerie

Steaua București a câștigat un duel important în lupta pentru locul doi. Steaua s-a impus cu 85-70 în fața campioanei CSM CSU Oradea. Apărarea și precizia la aruncările de la distanță au făcut diferența. Orădenii au ratat o șansă uriașă de a egala Steaua la puncte. Cel mai prolific jucător orădean  a fost Zeno cu 18 puncte, în vreme ce Sijarto a marcat 17 puncte, dar acesta joacă la Steaua. Altfel, Runkauskas a fost MVP, nu numai prin cele 21 de puncte ci prin prestația de ansamblu.

Steaua a fost prima vioară în debut. Un prim sfert echivalent cu un ecart de 14 puncte. Cu doar 12 puncte marcate orădenii au suferit mult în primele 10 minute. Sfertul doi a fost identic,  doar că Steaua a intrat în derivă iar Oradea a zburdat pur și simplu pentru un rezultat egal la pauză: 34-34. În sfertul trei s-a făcut diferența, una de 12 puncte, și avea să fie decisivă în economia rezultatului final. Finalul a fost tot al steliștilor care și-au conservat avantajul pentru un succes meritat care le conferă  prima șansă în lupta pentru locul secund la finele sezonului regulat.

CSM CSU Oradea avea nevoie de un succes prin care ar fi egalat Steaua și implicit intra cu șanse mari în lupta pentru locul doi, obiectiv devenit după meciul de la București, irealizabil. Oradea va juca sâmbătă, acasă, de la ora 18:00, în compania echipei BCM U Pitești.

CASETA TEHNICĂ

SC Rozsdas Service SRL

STEAUA – CSM CSU ORADEA 80-75

pe sferturi: 26 – 12,  8 – 22, 33 – 21, 18 – 15,

Steaua: Negoițescu 2, Szijarto 17, Curry 4, Fraseniuc 8, Malesevici 9, Runkauskas 21, Dudzinski 15, Falker 9. Antrenor: Jukka Toijala

CSM CSU Oradea: Zeno 18, Mandache 14, Barnette 13, Petrișor, Nicoară 2,  Denison 10, Tâbărnă 3, Pasalici 6, Franklin 4. Antrenor: Cristian Achim.

Din aceeași categorie