Liga I de fotbal din România este unicat.. În sfârșit se dau 3 puncte întregi pentru victorie!

Giorgio Mare Oradea

Nicăieri în lume, în niciun campionat, punctele nu se împart la finele sezonului să-i spunem ”regulat”. Apoi, cică, echipele se despart în play off și play out. Mințile luminate care au decis acest sistem confundă termenii, impardonabil pentru o entitate care se vrea profesionistă.

În terminologia sportivă, sugerată și preluată din marile competiții de peste ocean: NBA, NHL, NFL, MLB (Major League Baseball) și chiar MLS (Major League Soccer) play off înseamnă ELIMINATORIU, ori în Liga 1 nu este nimeni eliminat. Toată lumea duce campionatul până la sfârșit.  

Mult mai înțeleaptă, FR Baschet folosește o terminologie adecvată după sezonul regulat, denumind partea a doua a competiției TOP 6 pentru primele clasate, împărțind echipele în grupe valorice. Abia apoi se intră în PLAY OFF, cu adevărat, iar echipele continuă sau părăsesc competiția.

În fine, cert este că începe campionatul și în România și se vor acorda TREI PUNCTE ÎNTREGI pentru fiecare victorie. Conducătorii se pot bucura căci, la finele sezonului, nu vor mai trebui să împartă punctele cucerite, cu sudoare și muncă pe teren. După cum vedeți, mai jos, unele echipe au ”steluțe” în dreptul punctelor căci, vai de noi, aritmetic, numerele impare împărțite la doi dau ”cu virgulă” (:::

Clasament

1 CFR Cluj                   0       0       0       0       0-0 (0)        27

2 FCSB Bucuresti        0       0       0       0       0-0 (0)        25 *

3 CS U Craiova            0       0       0       0       0-0 (0)        23 *

4 Astra Giurgiu            0       0       0       0       0-0 (0)        21

5 FC Viitorul                0       0       0       0       0-0 (0)        19

6 Sepsi OSK                 0       0       0       0       0-0 (0)        19 *

foto:clasamea.eu

Din aceeași categorie