Liga 4: (Aproape) totul despre pregătirile echipelor! VEZI AICI primele mutări. Ovi Lazăr, în pantaloni scurți!

Ciao restaurant - pizzerie

Echipele din Liga 4 au început pregătirile pentru returul campionatului. Mai jos aveți câteva repere în privința noutăților care privesc cele 16 echipe din acest eșalon.

1       CSC Sânmartin  15     12     2       1       36-12          38p  +17

Liderul a început pregătirile pentru retur în urmă cu o săptămână. A plecat Florin Lazăr, un super-jucător iar antrenorul Ovi Morna l-a pierdut și pe goalkeeperul Cosmin Hava care a decis să plece la muncă, în străinătate, împreună cu soția. ”Vor mai veni doi, trei jucători, în această săptămână. Printre nou-veniți s-ar putea număra și Andrei Șumălan (de la Crișul Sântandrei).

2       CSC Crişul Sântandrei         15    10     2       3       25-15  32p +11

SC Rozsdas Service SRL

A revenit Răzvan Matei, care a evoluat la FC Universitatea și a mai sosit, de la Olimpia Salonta, Alex Nan. Gheorghe Ghiț va conta pe toți ceilalți jucători cu excepția lui Șumălan a cărui situație este incertă, jucătorul manifestându-și dorința de a evolua la rivala din Sânmartin.

3       CS Bihorul Beiuș         15     9       3       3       27-20          30p  +6

Încă de acum o săptămână beiușenii au început pregătirile pentru retur. Cu siguranță Norbert Szatamri nu va mai face parte din lot acesta urmând a se dedica unei cariere militare. Altfel, Bihorul va miza pe același lot de jucători la care se vor adăuga, după precizările președintelui Alin Popa, încă șase juniori care fac obiectul echipei mari. Noutatea o reprezintă revenirea pe banca tehnică a lui Ciprian Carțiș, care-l înlocuiește chiar pe… antrenorul președinte, Alin Popa.  Bihorul Beiuș nu va efectua cantonament ci se va pregăti la propria bază urmând a se axa pe o serie de jocuri de verificare.

4       FC Universitatea Oradea      15     8       4       3       32-15          28p   +7

Universitatea Oradea mizează pe copii, A plecat Sorin Ungur, a vfăcut-o și Agiurgioaiei dar și Matei. ”Studenții” și-au planificat mai multe jocuri de verificare în compania echipelor: CSC Sânmartin, Crișul Sântandrei, CS Oșorhei, CAO și LPS Bihorul Oradea, după cum a declarat președintele Alexandru Ilieș.

5       CS Diosig 15       9       1       5       33-27          28p  +7

Campioana în exercițiu s-a reunit sâmbătă dar: ”Am fost puțini. Foarte puțini. Nu știu nimic despre veniri sau plecări dar cu siguranță am să știu mai multe sâmbătă, după meciul de pregătire cu CS Oșorhei”, a declarat Zoli Vig, antrenorul echipei.

6       Viitorul Borş       15     8       2       5       34-18          26p  +2

Cea mai cruntă soartă o are  Ovi Lazăr. Numai în pielea lui să nu fii. Ei bine, Viitorul Borș a pierdut nu mai puțin de șase jucători de bază iar ”exodul” ar putea continua! Raț a plecat, Tocuț va fi arbitru de Liga 4 și nu va mai putea evolua în acest eșalon, frații Zadori, golgheteri ai Ligii 4, Emeric și Sebi au plecat de asemenea iar Ienciu a ajuns la o înțelegere cu Unirea Livada. Mai mult, golgheterul echipei, fostul juniori din Liga 3 de la CS Oșorhei, Robert Gergely a ales să plece în Ungaria unde va evolua pentru o echipă din Liga 3! ”E iarnă iar eu sunt în pantaloni scurți! Să aduci alți șase jucători, chiar dacă ar fi de aceeași valoare ca cei plecați, tot ne-ar fi greu la omogenitate”, a spus Ovidiu Lazăr.

7       Unirea Livada    15     8       2       5       30-18          26p  +2

Mădălin Popa a certificat faptul că are patru jucători noi în lot: Florin David (Universitatea), Micaș, Raț (CAO, junior) și Ienciu (Viitorul Borș). Echipa a demarat pregătirile pe 22 februarie cu readaptarea la efort, acest lucru presupunând antrenamente zilnice. Sâmbătă Unirea are planificat un amical cu Olimpia Salonta. În altă ordine de idei, la fel ca la toate celelalte 15 echipe din Liga 4, sprijinită de primării, de-acum și Primăria Comunei Nojorid, vine să susțină activitatea echipei din Livada. De altfel edilul Tudor Baba este un împătimit al acestui sport și suporter fidel al echipei fiind prezent la partide încă de pe vrema când echipa condusă de tandemul Adi Tătar – Mădălin Popa juca în Liga 5.

8       CSC Dacia Gepiu        15     7       2       6       33-27          23p   -1

Dacia Gepiu a începuit pregătirile și a și disputat un meci amical în compania divizionarei secunde Luceafărul Oradea.  Dacia a făcut o primă repriză excelentă la fibnele căreia a și condus cu 1-0 după golul reușit de Victoraș Dobrescu. În cele din urmă Luceafărul s-a impus cu scorul de 3-1. Revenind la Dacia este de precizat că echipa s-a întărit o dată cu venirile lui Lucian Todea, Andrei Magda, Sorin Ungur sau Agiurgioaiei.

9       CSO Ştei    15     6       3       6       25-21          21p   0

Gruparea din Ștei a demarat pregătirile iar fostul divizionar A, prof. Sandu Balaj, antrenorul echipei șteiene anunță că este posibil să survină două, poate chiar trei modificări la nivelul titularilor. ”Deocamdată suntem doar la faza discuțiilor”, a spus antrenorul. CSO Ștei are programate două jocuri de verificare cu Izvorul Cociuba Mare (sâmbătă) și cu Dacia Gepiu pe 24 februarie.

10     Unirea Valea lui Mihai         15     6       1       8       32-31          19p   -5

Sany Fele l-a convins pe fostul său coleg de la FC Bihor din Ligha I, Ramses Gado să vină la echipă, alături de Jude, asigurându-și prezența a doi jucători cu mare experiență și este posibil să mai sosească încă unul. Este de amintit și revenirea lui Illes, jucător care revine la un an după o accidentare gravă la genunchi. Au plecat Morgovan (care era jucătorul celor de la Dinamo Oradea) și Iova. Sunt perfectate deja patru jocuri de pregătire/verificare cu CSC Sânmartin (10 februarie); locul 2 din Liga 4 Hajdu Bjhar (17 februarie), Hajduszoboslo (Ungaria, tot pe 17) și CSM Oradea (grupa 2002 – 24 februarie)

11     CS Mădăras       15     5       1       9       28-37          16p   -8

Echipa a început pregătirile sub comanda lui Lori Kadar. Nu a venit și nu plecat nimeni, cel puțin deocamdată. ”Vom vedea ce va fi, însă important este că există stabilitate financiară. Cu siguranță o să căutăm să întărim acest lot”, a spus Dan Păcală, președintele echipei din Mădăras.

12     Clubul Sportiv Oşorhei         15     4       3       8       23-26          15p   -6

Echipa s-a reunit duminică și este o reunire care a adus multe reveniri. Astfel au revenit la CS Oșorhei, pentru care au jucat în Liga 3: Hosu, Borșa și Tenche. De asemenea a revenit Bogdan Iova (de la Unirea Valea lui Mihai) după ce acesta a jucat în 2012 barajul de promovare în care Tricolorul Alparea (devenită apoi CS Oșorhei) promova în L3 după succesul cu 1-0 în fața echipei Someșul Cărășeu.  A revenit și Claudiu Crișan cel care promova în 2006 cu Tricolorul Alparea în L3 după succesul cu Voința Macea. Crișan juca atunci la CF Liberty iar Tricolorul era echipa secundă a celor de la Liberty. Probabil cu toții vor evolua în amicalul programat sâmbătă la ora 11, cu CS Diosig.

13     CSM Olimpia Salonta 15     4       1       10     30-37          13p   -8

Oli a început pregătirile cu două modificări în lot, astfel Nan și Ianc nu vor continua la Olimpia Salonta în vreme ce noutățile vin doar de la echipa de juniori. ”Abia acum am început. Mai sunt mișcări în această perioadă dar vom vedea. Este o sărăcie lucie…”, a spus Liviu Codre, unul dintre conducătorii clubului salontan. Altfel, Olimpia va disputa miercuri un meci amical în compania lui CAO.

14     CS Săcueni         15     4       0       11     16-37          12p   -12

Echipa antrenată de Gobe Gergely jr are deja două noutăți. Pe atacantul Bogdan, de la Livada și pe Kereszturi (jucător trecut pe la Valea lui Mihai). Mai sunt în vederile tehnicianului doi jucători care evoluează ca fundași centrali dar sunt doar la stadiul de probe. ”Caut doi fundași centrali, care să mă ajute. Să vedem ce va fi”, a spus tehnicianul.

15     Crişul Aleşd        15     3       2       10     23-45          11p   -10

Echipa din Aleșd nu a lăsat pe nimeni să plece deși au fost oferte pentru jucători. Conducătorii din Aleșd pun locul în clasament și pe seama ghinionului. ”Norocul nu-l poți antrena”. Președintele grupării, Ciprian Fagarassy a certificat faptul că pe plan apropiat Crișul Aleșd a definitivat datele unei duble cu CS Oșorhei, pe 3 respectiv 10 februarie.

16     Biharea Marmogranit Vaşcău 15  2       1       12     21-62          7p     -17

La Biharea Vașcău nu se știu lucruri concrete însă există fondurile necesare ca acest club de tradiție să continue activitatea. Președintele Porge este decis ca echipa să-și joace șansa până la capăt. Gruparea din orașul natal al lui Sandu Boc, va miza pe juniori, sunt câțiva în vizor pentru a împrospăta lotul. Până la urmă există și varianta unei Ligi a 4-a cu 18 echipe ceea ce ar conferi echipei din Vașcău șansa de a juca și în sezonul viitor tot în L4.

Din aceeași categorie