Liga 3: Cu avariile pornite! CS Oșorhei cedează la Sibiu; Bihorenii au avut doar două rezerve valide

Giorgio Mare Oradea

Cu o zi înaintea partidei de la Sibiu, Metalurgistul Cugir pierduse la Gaz Metan II Mediaș astfel că FC Hermannstadt avea nevoie de un singur punct în duelul cu CS Oșorhei, pentru a-și asigura, matematic, promovarea în Liga 2, cu patru etape înainte de finalul stagiunii. Sibienii s-au impus cu 3-0, în fața unei echipe decimate de probleme (fără șase, șapte titulari) și au obținut a doua promovare consecutivă.

Gheorghe Silaghi n-a avut decât două rezerve valide pentru meciul de la Sibiu, un portar și un jucător de câmp. La antrenamentul de vineri, Gal și Buz s-au lovit cap în cap, la un duel aerian și au suferit comoții cerebrale. Ambii au ajuns la spital fiindu-le recomandată o pauză de efort de cel puțin 3 zile. În cele din urmă Buz, senior fiind, a decis să joace pe propria răspundere pentru a nu adânci și mai mult criza de efectiv a bihorenilor. Cu Hava, Haș și Sergiu Ban accidentați, cu Gal lăsat acasă după lovitura la cap, a fost nevoie ca Răzvan Pop, Bercea și Lorincz să intre în teren într-un picior.

La prima ocazie pe care au avut-o gazdele au și înscris. Era minutul 3 când Neacșa a primit în mijlocul careului de unde a trimis, plasat, în poarta Oșorheiului (1-0). Euforici, sibienii au atacat, în prima jumătate de oră, cu toate liniile: Dâlbea a trimis pe lângă poartă, din vole (7), Cârstean a șutat și el pe lângă poartă (14), Dâlbea a trimis cu capul pe lângă (18), apoi Necșulescu a fost blocat de fundașii bihoreni, în fața porții (22), pentru ca Săvescu să scoată de sub bară șutul lui Tătar (26). La 1-0 Oșorheiul a pus probleme pe o contră, cu Ferik în prim plan, a dezvoltat acțiunea cu o pasă pentru Cornea în situație de  doi contra unu dar fundașul sibian s-a întins și a salvat.

Partea secundă a debutat cu ocaziile lui Criștiu (49) șut peste poartă și Necșulescu (52), blocat de fundași și de bravul Săvescu  pentru ca apoi să cadă golul. În minutul 57 Neacșa centrează, Foescu deviază pe bara 2 unde apare Criștiu care înscrie în poarta goală (2-0).  Cu un sfert de oră înainte de final Lorincz a centrat dar Vali Petricău a ratat din 16 metri pentru ca Ferik să trimită un șut de la 45 de metri, mingea căzând pe plasă.  Cu patru minute înainte de final Cîrstean a preluat în 10 metri și a șutat sub bară (3-0). Ultima acțiune a Oșorheiului a avut-o Gergely, blocat de fundașii sibeni. FC Hermannstadt are 14 puncte peste Cugir, a doua clasată și, matematic promovează în Liga 2, cu patru etape înainte de finalul competiției.

Baza sportiva Tineretului

”Nu am emis nicio pretenție în acest meci în fața unei echipe care avea nevoie de un punct pentru a promova.  Sibiul a avut ocaziile, posesia și a meritat victoria fără nicio urmă de îndoială. Să vedem ce facem miercuri, cu Gaz Metan II Mediaș, un joc decisiv pentru noi”, a spus Silaghi, după jocul de la Sibiu.

CASETA TEHNICĂ

FC Hermannstadt – CS Oșorhei 3-0 (1-0)

Au marcat: Neacșa 3, Criștiu 57, Cârstean 86

FC Hermannstadt: Moldovan – Străulea (58 Chifu), Pîrvulescu, Crișan, Tătar – Dâlbea, Piko (50 Fotescu) – Criștiu, Necșulescu, Neacșa (67 Petrescu) – Adrian Cârstean. Antrenor: Eugen Beza.

CS Oșorhei: Săvescu – R. Pop (73 Lorincz), Mintaș, Șumălan, Cornea – Tenche, Buz, Petricău (84 Bercea), Moskola (72 Chiș Coriolan) – Ferik – Gergely. Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Din aceeași categorie