Liga 2. Luceafărul o scoate de pe orbită și pe Petrolul!

Giorgio Mare Oradea

În două etape FC Luceafărul Oradea a scos de pe traiectoria spre Liga I două echipe considerate favorite la promovare. După 4-2, în deplasare, cu FC Snagov a urmat azi, duminică 14 aprilie, un nou mare succes pentru Cristi Lupuț: 3-1 cu Petrolul.

În primele zece minute Moga s-a opus în trei rânduri la acțiunile Petrolului, Moldoveanu, Marinescu și Bucșa fiind aproape de deschiderea scorului. Acțiunea lui Prejmerean a anunțat faza din minutul 25 când Paraschiv a fost faultat clar de Pușcaș în centrul careului. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Vasile Pop, Bolboașă a respins dar, pe urmărire, același Pop a înscris din ”a doua” (1-0) . La patru minute distanță Costică Roșu a centrat perfect pentru Paraschiv care a deviat cu capul în plasă. (2-0). La două minute după reluare Robert Moldoveanu a relansat partida. A șutat frumos, în colțul lung al porții lui Moga (2-1).

În minutul 78 la o contră, Dulca a făcut o nebunie de cursă în care a driblat pe toată lumea, inclusiv portarul și când să înscrie a fost faultat la doi metri de poartă de Borța care avea să fie și eliminat. Penalty transformat de Preoteasa (3-1). A urmat și eliminarea lui Marinescu (fault necontrolat la Paraschiv) iar Petrolul a rămas în opt jucători de câmp, pe final de meci.

CASETA TENICĂ

Baza sportiva Tineretului

FC Luceafărul – Petrolul 3-1 (2-0)

Au marcat: Pop 25, Paraschiv 29, Preoteasa 79p/Moldoveanu 47

FC Luceafărul: Moga – Wanya (25 Lu), Yabre, Oros, Moihedja (75 Nemeș) – C. Roşu, Prejmerean, Preoteasa, Al. Dulca – G. Paraschiv, V.Pop (68 Băican). Antrenor: Cristian Lupuţ

Petrolul: Bolboaşă – Borţa, Ghinga, Cr. Puşcaş, Ţigănaşu – Malakyan (30 Chindriş), Bucşa (68 Ștefănescu – Şaim Tudor, L. Marinescu, Rob. Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonașe roșii: Borța 78, Marinescu 85

Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş); Asistenţi: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) şi George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

Din aceeași categorie