La TTV, omul operat de cancer și operat pe cord deschis: : ”Visul meu? Vreau să mor pe banca tehnică!” A mâncat broaște țestoase, șerpi și crocodili… a luat titluri, a câștigat cupe și a antrenat naționale și mai știe cine va fi noua Cristina Neagu

Giorgio Mare Oradea

Luni împlinește 75 de ani. A fost eroul adulat de tribunele orădene  în anii 80. A luat o echipă din Campionatul Județean din Bihor și a dus-o în careul de ași al handbalului românesc (aflat atunci între primele trei din lume). A fost mai iubit decât este acum Cristian Achim. A antrenat naționala României, a Siriei a Israelului sau a statului Congo. A fost un globe trotter, care a pregătit echipe din Serbia, Cipru,  Ungaria și desigur, România. A ratat, la mustață, două calificări în finala Ligii Campionilor, dar a cucerit Cupa IHF cu un gol de povestit nepoților, un gol în extra-time… A câștigat campionatul național și cupa cu o echipă out-sider, A lua primul titlul din istoria celei mai bune echipe din România, Oltchim. A luat titlul mondial al armatelor, a fost pe val, a fost sub val. Da, a antrenat și la Oradea dar și la Baia Mare sau Rm. Vâlcea, capitalele handbalului.  A mâncat ”clisă friptă” dar și broască ţestoasă, caiman, crocodil, gazelă, şarpe. E Gigi Ionescu.

La mondialul din Austria Româna a avut 6-1, 12-7 și 7 metri în fața Norvegiei. Mariana Târcă a trimis violent în bară. Nordicele au revenit și a îvins la un gol. Ulterior, România, cu Ionescu pe bancă, a învins țara gazdă, Austria lui Prokop, dar a cedat la un gol în fața ”Maicii Rusia”. ”Nu sunt supărat pe Mariana. A fost cel mai bun inter din lume. Mi-aș fi dorit numai jucătoare de valoarea ei, dar sunt rare. Însă fiica sa, Sorina este un talisman. Nu înțeleg de ce nu joacă meci de meci în Liga I, are valoare. Va fi mare de tot, poate mai mare decât Neagu, doar să joace!!!”, a spus nea Gigi.

Profesorul Gigi Ionescu, absolvent de ANEFS, este prezent în studioul TTV Oradea penrtu două emisiuni în care-și povestește viața. Și nu a renunțat la visu său, acela de a MURI PE BANCA TEHNICĂ.

A fost operat de cancer, a fost operat pe cord deschis…

Baza sportiva Tineretului

”Scap de probleme și revin în handbal, cel mai probabil în Olanda. Doamna cu coasa mă poate căuta acolo…”.

TTV Oradea vă propune o serie în două episoade cu legendarul antrenor.  Luni, 1 februarie și luni, 8 februarie.

 

 

 

Din aceeași categorie