Irina Bara, la doi pași de tabloul principal de la Australian Open!

Ciao restaurant - pizzerie

Reprezentata noastră,  Irina Bara s-a calificat azi (joi, 11 ianuarie) în turul secund al calificărilor de la Australian Open. Șteianca, numărul 212 mondial la ora concursului, a învins-o pe bulgăroaica Sesil Karatantcheva. Irina a câștigat primul set cu 7-5, la cedat pe cel secund, 3-6, însă cu ceva emoții, a câștigat setul decisiv cu 7-5.

În turul următor Irina o va întâlni pe Bernarda Pera (127 WTA) și favorită 14,  care a trecut de o jucătoare de 39 de ani, cunoscuta elvețiancă Patty Schnyder, scor 6-3, 7-6 (4).

La Australian Open, România are 6 reprezentante pe tabloul principal (jucătoare clasate în prima sută mondială: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan) și 3 jucătoare care au intrat în calificări, în ziua a doua a preliminariilor.  Una dintre ele,  Alexandra Cadanțu, a fost eliminată fără drept de apel în schimb Alexandra Dulgheru  a trecut lejer de o româncă stabilită în Canada, Bianca Andreescu.

La turneele de mare șlem Pentru a se califica pe tabloul principal o sportivă trebuie să treacă de trei tururi în calificări. Irina Bara și Alexandra Dulgheru au trecut de primul tur.

REZULTATE. CALIFICĂRI AUSTRALIAN OPEN

Irina Bara – Sesil Karatantcheva 7-5, 3-6, 7-5

Alexandra Dulgheru  – Bianca Andreescu (Canada) 6-1, 6-1

Alexandra Cadanțu – Vera Lapko 3-6, 1-6

foto: libertatea.ro

Din aceeași categorie