INCREDIBIL. Să mulțumim lui Dumnezeu!Toate s-au legat pentru ca Andrei Cătană să aibă zile…. Firul evenimentelor: Stopul, medicul, paramedicul, ambulanța, poarta închisă, omul cu flexul, elicopterul care nu (mai) vine, accidentul. de la Urvind…

Ciao restaurant - pizzerie

Fundașul echipei Crișul Aleșd, Andrei Cătană, a suferit un stop cardiac în minutul 9 al partidei dintre echipa sa și CS Diosig, care începuse la ora 15:00. Momentele care au urmat au fost de-a dreptul dramatice și s-au derulat cu repeziciune și se leagă incredibil… Șirul evenimentelor arată cam așa, pe baza convorbirilor pe care le-am purtat cu cei prezenți la meci:

*După ceva mai bine de opt minute de joc fotbalistul din Aleșd i se adresează lui Ramses Gado: ”Gado, zi-le să oprească meciul că mi-e rău!”

*Cătană se prăbușește la pământ, lângă Gado, atacantul Diosigului. Al doilea atacant  al oaspeților este Emil Popa, angajat la pompieri. Din tribună un spectator îi strigă: ”Emile! I-ai pulsul… Acum!”. Era vocea paramedicului Coita, coleg cu Emil Popa. Între timp medicul aleșdan, Dorel Miere, pornește în viteză spre jucătorul care devenea cianotic.

*Emil Popa îi strigă colegului său, paramedicul Coita să vină urgent, dându-și seama că situația este  gravă.  Coita nu stă pe gânduri, sare gardul și în câteva secunde este lângă jucătorul aflat în agonie.

Baza sportiva Tineretului

*Tandemul Miere – Coita începe resuscitarea. Pulsul vine și dispare de câteva ori.

*În acele momente este chemată ambulanța.

*O altă problemă, poarta de acces pe care trebuia să intre ambulanța este blocată!” Și totuși, situația este rezolvată. Absolut incredibil… În tribună se află un muncitor, care are la el un flex! Acesta fuge spre poarta cu pricina și cu ajutorul flex-ului, deschide poarta cu câteva secunde înainte ca ambulanța să-și facă apariția!

*Ambulanța ajunge în mai puțin de cinci minute.

*După spusele jucătorilor celor două echipe, vreme de mai bine de 30 de minute, jucătorul a fost resuscitat.

*În timpul resuscitării cei de pe ambulanță solicită intervenția elicopterului SMURD. După mai multe discuții le este comunicat celor de la Aleșd că, în acel moment, prezența elicopterului nu este posibilă.

*Cătană are puls și este urcat în ambulanță. Se pornește spre Oradea.

*După o perioadă scurtă de timp ambulanța trece de zona Urvind – Tileagd. La numai câteva minute după ce trece ambulanța se produce, pe acel tronson, un accident care BLOCHEAZĂ TOATĂ CIRCULAȚIA! Protagoniștii meciului de la Aleșd, care se întorceau spre Oradea, au fost nevoiți să o ia pe o rută ocolitoare. Dacă accidentul s-ar fi petrecut înainte ca ambulanța să treacă, Andrei Cătană ar fi rămas blocat!

”Ne-am întors, apoi am înconjurat barajul, am mers prin Țețchea, iar la Tileagd am luat-o pe un drum paralel. Împreună cu colegii ne rugam să fi trecut ambulanța pe acolo înainte de a se fi produs accidentul. Acum am aflat, de la tine, că a ajuns la spital”, a spus Vlad Ghețe, portarul echipei din Diosig.

*În întâmpinarea ambulanței din Aleșd este trimis un echipaj SMURD. Pe drum Andrei este transferat în mașina de la SMURD.

*Ajunge cu bine la Spitalul de Urgențe. Acolo urmează procedurile în astfel de cazuri.

FOTO: CRIȘUL Aleșd – Andrei Cătană este al doilea din rândul de sus, de la stânga la dreapta.

 

 

 

Din aceeași categorie