Incendiu violent lângă Oradea. Arde un depozit de deșeuri plastice. A fost emis un mesaj RO-ALERT prin care populației i se cere să nu iasă din case

Giorgio Mare Oradea

Un uriaș nor de fum negru a cuprins, luni după-amiaza, zona de la marginea localității Nojorid, spre Leș. Potrivit unor prime informații, un depozit de deșeuri plastice a luat foc. Mai multe echipaje de pompieri se află la locul incendiului.

ACTUALIZARE ora 19:25 – ”Pentru stingerea incendiului acționează  8 autospeciale de stingere, un echipaj CBRN și o autoscară cu echipamente specifice. Totodată, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor, la fața locului se află și două ambulanțe SMURD. Până la acest moment nu sunt victime”, a transmis plutonierul-major Nandor Țipțer, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”. ”Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția comunităților a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.”

ACTUALIZARE ora 19:05 – Șase autospeciale de stingere se afla la locul incendiului, împreună cu echipajul CBRN și două ambulanțe SMURD. Nu au fost raportate victime.

ACTUALIZARE ora 19:00 – Potrivit unor membri ai grupurilor online de trafic, fumul se vede chiar din vama Borș, Gepiu, Sântandrei ori din Betfia.

SC Rozsdas Service SRL
imagini: Gergely István INFO TRAFIC jud. BIHOR

Coloana imensă de fum este vizibilă de la intrarea în Oradea dinspre Arad și de la marginea localității Leș, de la câțiva kilometri distanță. Potrivit relatărilor unor martori, focul a cuprins un depozit de deșeuri plastice.

Jurnaliștii de la Bihoreanul relatează că flăcările se manifestă pe zeci de metri pătrați, iar, din cauza fumului, populația din zonă a primit mesaje de avertizare RO-ALERT să nu iasă din case.

Ca urmare a intervenției echipajelor de stingere, însoțite de un echipaj CBRN (evaluare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară) , traficul pe DN 79 Oradea – Arad este îngreunat. Mai mulți șoferi, dar și zeci de orădeni au postat pe Facebook imagini cu coloana uriașă de fum care se înalță în zonă și care este vizibilă acum din mai multe zone ale municipiului Oradea.

Foto: Dan Brata, INFO TRAFIC-Oradea și INFO TRAFIC jud. BIHOR

Din aceeași categorie