Imagini DEZGUSTĂTOARE. Organe de animale, descoperite plutind pe Crișul Negru

Work Clean

Un incident neobișnuit i-a șocat până și pe angajații Administrației Bazinale de Apă (ABA) ”Crișuri”, care au văzut multe situații deosebite de-a lungul activității lor. Duminică dimineață, membrii formației Tinca din cadrul instituției s-au autosesizat în legătură cu mai multe organe de animale care pluteau pe Crișul Negru.

Descoperirea a fost făcută în Uileacu de Beiuș, aproape de baraj. Deocamdată, nu se cunoaște cine și unde a aruncat organele de animale în albia Crișului Negru. Conducerea ABA ”Crișuri” a dispus, de urgență, mai multe măsuri în această situație.

„Am dispus ca echipa laboratorului să se deplaseze pe teren pentru a preleva probe din apă. Întrucât avem de a face cu o situație delicată, vom mobiliza utilaje pentru a scoate organele deversate in apă. Am anuntat postul de Poliție din localitatea Uileacu de Beiuș pentru a găsi cât mai repede făptuitorul”, a anunțat Sorin Guler, directorul Administrației Bazinale de Apă ”Crișuri”.

Angajații instituției patrulează și în amonte pentru a descoperi eventuale alte organe pe care apa încă nu le-a mișcat, a precizat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA ”Crișuri”.

ACTUALIZARE: ora 13:30 – Angajatii Administrației Bazinale au pregătit gropi speciale pentru depozitarea organelor pe care le adună cu excavatorul din Crișul Negru.

ACTUALIZARE: ora 15:30 – În urma operațiunii de curățare a Crișului Negru au fost strânse aproximativ 400 de kilograme de organe de animale și piei și capete de la 20 de oi.

”Acțiunea s-a făcut sub îndrumarea medicului veterinar din Uileacu de Beiuș și cu ajutorul angajaților primăriei din localitate. Menționăm că în vecinătatea locului nu există abatoare sau ferme”, a transmis Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA ”Crișuri”.

Poliția a început cercetările pentru a-i găsi pe cei care au aruncat resturile animale în Crișul Negru.

Foto: ABA ”Crișuri”

Din aceeași categorie