HANDBAL. Orădencele pierd derbyul cu Timișoara după un joc spectaculos

Giorgio Mare Oradea

Derbyul Diviziei A de handbal feminin disputat azi (sâmbătă, 10 aprilie), la Sala Polivalentă a Universității din Oradea a opus formațiile CSU Oradea (locul 4) și SCM Timișoara (locul 2). La finele partidei bănățencele s-au impus la o diferență de patru goluri: 30-34 (12-17).

Fără Gulnara Bițiș și Irina Munteanu (prezentă doar la sală) orădencele au pierdut-o și pe Claudia Cetățeanu, portarul acuzând dureri la genunchi. Oaspetele s-au desprins la trei goluri: 7-10 apoi la patru 8-12 pentru a încheia prima repriză cu un avantaj de cinci goluri: 12-17. A fost o primă repriză în care Oradea  a ratat două aruncări de la 7 metri și alte două faze în care s-a ratat din situație iminentă de gol.

După pauză Timișoara s-a dus la 9 goluri: 23-32 dar a urmat o cursă de recuperare a Oradiei care nu a reușit decât să limiteze scorul și să se apropie la patru goluri.

Jocul a fost unul spectaculos și, probabil altfel se scria istoria sa dacă Oradea nu rata cu seninătate acele aruncări de la 7 metri și dacă ar fi avut și partea dreaptă asigurată cu un plus de experiență.

Timișoara nu mai poate pierde locul secund în clasament și se pregătește de prima ligă.

CASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – SCM Timișoara 30-34 (12-17)

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Ștefania Roatiș, Denisa Tudose 2, Irina Munteanu, Alina Tovt 1, Cipriana Petric 5, Cristina Abodi 1, Jenica Rudics 4, Cornelia Vrabie,  Raluca Bîscă, Vali Motogna 2, Anamaria Hercuț 2, Georgeta Diniș Vârtic 10. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

SCM Timișoara: Bianca Avram, Bianca Curmenț, Adijana Miskovici – Maria Bobu 1, Loredana Sas, Anca Manole, Sabine Klimek 2, Alexandra Munteanu, Ștefania Florea 7, Mariana Filip, Diana Predoi 11, Georgiana Predoi 4, Anuța Rădoi 1, Manuela Manda 2, Dira Ghiocel 1, Jelena Markovici 5. Antrenor: Lucian Ghiulai.

Arbitri:  Alexandru Ciati – Daniel Lupu (ambii din Reșița)

 

 

 

Din aceeași categorie