HANDBAL: Meciul câștigat de APĂRARE; CSU Oradea a încasat doar trei goluri într-o repriză!

Ciao restaurant - pizzerie

Dennis Rodman a avut dreptate când a spus: ”Atacul face spectacolul dar apărarea câștigă meciurile!”  CSU Oradea a reușit o performanță destul de rară chiar și la nivelul ligii secunde de handbal feminin. Astfel, după ce a fost condusă la pauză cu 11-14, echipa orădeană a revenit pe tabelă în partea secundă când a făcut cea mai bună apărare din istoria echipei, încasând doar trei goluri în cele 30 de minute! Defensiva fantastică, dublată și de inspirația Claudiei Cetățeanu dar și de noroc, a făcut ca CSU să se impună cu 20-17.

Începutul a aparținut clar argeșencelor care s-au desprins pe tabelă la un ecart mereu de trei, patru goluri. La pauză a fost 11-14, cu un 7 metri apărat de Crina Pintea.

După reluare gazdele au remontat diferența după numai opt minute (15-15) și au preluat conducerea cu 12 minute înainte de final o dată cu golul unei alte jucătoare foarte tinere și talentate, Anamaria Hercuț (17-16). S-a intrat cu 19-16 în ultimele patru minute de joc. Doar două goluri încasate de Oradea în 26 de minute iar Cetățeanu a apărat și ea un penalti dar și alte câteva mingi în situații iminente de gol! Orădencele s-au impus cu 20-17 și au fost aplaudate la scenă deschisă de publicul prezent la Sala Universitatea.

SC Rozsdas Service SRL

Cel puțin provizoriu CSU Oradea a urcat pe locul 4 al ierarhiei.

CASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – FC Argeș 20-17 (11-14)

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea, Anca Nistor – Ștefania Roatiș, Denisa Tudose, Irina Munteanu 3, Alina Tovt, Cipriana Petric 5, Cristina Abodi, Jenica Rudics 4, Cornelia Vrabie 2, Gulnara Bițiș 4, Raluca Bîscă, Vali Motogna, Anamaria Hercuț 2. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

FC Argeș Pitești: Mihaela Constantin, Ioana Paraschiv – Bianca Stanca 1, Otilia Manea, Mihaela Obedeanu 4, Ioana Mînzicu 1, Livia Roșu. Ramona Papoiu 1, Paula Popeanu, Adriana Conea, Cătălina Cioflonea, Anamaria Udrea 4, Ana Preda, Florina Popescu 6. Antrenor: Titel Răduță.

Aruncări de la 7 metri: 5/4 marcate – 2/0 marcate!

Eliminări de două minute: 3-5

Arbitri: Dorian Gurbină și Emilian Stanciu (ambii din Reșița).

Din aceeași categorie