Handbal (M). România pierde, la limită, în Lituania. Ne revedem pe bihorpenet.ro la ora 22:00 să facem calcule pentru EURO 2020

România trebuia să câștige în Lituania sau, în cel mai rău caz, să nu piardă la mai mult de cinci goluri cu Lituania, în deplasare, și să trecem la calcule matematice pentru calificare. Tricolorii, cu o serie de absențe notabile, au pierdut la un gol: 24-23 pentru Lituania. Rămânem pe trei în clasament cu șanse de calificare. Azi se dispută partidele etapei a patra și vom avea o radiografie a șanselor de a ne califica de pe locul 3. O calificare după… 24 de ani.

La Klaipeda, într-o sală Svyturys Arena mai mult goală (500, poate 600 de spectatori într-o sală de 6.500 de locuri), Lituania și România au oferit un meci echilibrat din primul până în ultimul minut al primei reprize. S-a mers cap la cap precum în canotaj pentru ca finalul primei reprize să găsească Lituania în avantaj, dar la limită: 12-11. S-a văzut absențele a două piese grele Truchanovicius la ei (inter stânga) și un alt inter, om de gol, Șimicu, la noi. Bine, noi am fost și fără Popescu, Oniejeke, Ramba, Roșu etc. Demis Grigoraș, a tras echipa după el în această partidă decisivă pentru România. Și nebunia a continuat 15-15, 17-17, Au fost momentele (la 20-17) în care portarul Iancu ne-a ținut în meci cu câteva intervenții fabuloase. Au fost momentele în care și portarul lituanian a apărat totul. În minutul 54, la 23-19, se punea problema să pierdem la mai puțin de cinci goluri… (pentru că, în tur, la Târgoviște, a fost 28-23 pentru tricolori). Finalul ne-a aparținut. Am venit de la 23-19, la 24-23, și 40 de secunde de joc! Lituanienii au cerut time-out și au stat în atac până la ultima pasă din pre-pasiv. FINAL: 24-23.

La turneul final al EURO 2020 vor participa 24 de echipe. Sunt calificate deja patru: cele trei țări gazdă: Austria, Norvegia și Suedia, plus campioana, Spania. 16 locuri sunt rezervate echipelor de pe primele două poziții în cele opt grupe de calificare. Ultimele patru bilete vor fi obținute de primele patru linii de clasament ale echipelor situate pe locul trei. AICI se încadrează și România. La ora 22:00, după ce se vor fi încheiat partidele etapei a patra bihorpenet.ro vă prezintă clasamentele la zi plus ierarhia echipelor de pe locul 3.

Din aceeași categorie