Handbal feminin: CSU CSM Oradea se impune după o prestație perfectă în ultimul sfert de oră

Giorgio Mare Oradea

În această după-amiază, CSU CSM Oradea a obținut a noua victorie în liga secundă de handbal feminin după ce a învins cu 34-26 pe Dacia Mioveni. N-a fost tocmai o partidă ușoară pentru orădence care au fost conduse pe tabelă chiar și la trei goluri diferență. Prestația din final de meci a fost excelentă și a asigurat  o victorie confortabilă echipei orădene.

La Arena Antonio Alexe, CSU CSM Oradea a condus cu 4-3 după care oaspetele au avut întâietate pe tabelă: 4-7, 6-9, 13-16. Finalul de primă repriză a fost al gazdelor, care au marcat de patru ori consecutiv pentru a avea un gol avantaj la finele primei reprize: 17-16.

Partea secundă a avut un singur moment de cumpănă pentru gazde, conduse o singură dată: 21-22, după care s-au dus la 24-22. De la 25-24 s-a rupt echilibrul. Un ultim sfert de oră perfect pentru echipa condusă de Doina Ardelean care a marcat de șase ori consecutiv: 31-24 pentru a câștiga cu 34-26.

*Un singur portar a avut la dispoziție Doina Ardelean, pe Crina Pintea (care face handbal de numai opt luni, este junioară și nu a apărat niciun meci la junioare!). Pintea a avut câteva parade de excepție, în momentele cheie ale jocului.

Baza sportiva Tineretului

*Edina Somogyi, portarul echipei orădene, a fost trecută pe foaia de joc, a luat loc pe bancă, dar se deplasează cu ajutorul unor cârje.

*Nouă aruncări transformate,  din nouă, procentaj 100% au avut orădencele de la 7 metri. Oaspetele au beneficiat de cinci aruncări transformând patru (plus o transversală).

*Pe banca tehnică a echipei din Mioveni a stat Daniel Gheorghe, fostul intermediar al echipei de primă ligă CSM Oradea din urmă cu mai bine de 10 ani.

*Oaspetele reprezintă practic echipa de junioare I care s-a calificat la turneul final al Campionatului Național fără să piardă niciun joc.

*S-au remarcat surorile Ciontoiu, Ana și Emilia (căpitan al echipei), ambele cu câte opt goluri marcate.

CASETA TEHNICĂ

CSM CSU Oradea – Dacia Mioveni 34-26 (17-16)

CSU CSM Oradea: Crina Pintea – Binca Mîrcă 2, Irina Munteanu 1, Dana Verzea 2, Mădălina Pantea 2, Eliza Hlincă 6, Cornelia Vrabie 2, Ligia Puț 1, Vali Motogna 2, Georgiana Codrea 10, Ana Maria Hercuț, Geta Diniș Vârtic 6. Antrenor: Doina Ardelean.

Dacia Mioveni: Ancuța Moroianu, Angelica Dimache, Ioana Mirică – Geanina Nițu 1, Ioana Stăncescu 1, Ioana Dobre, Ana Ciontoiu 8, Andrea Iordache 4, Emilia Ciontoiu  8, Flornetina Crăița 1, Alexandra Dumitrașcu 2, Luminița Udrea, Adriana Cîrstea 1, Nicoleta Deaconu 1. Antrenori: Daniel Gheorghe și Georgios Macri.

Arbitri: Sebastian Mârza – Cristian Nedelea (Cluj).

 

 

Din aceeași categorie