HANDBAL F: CSU Oradea câștigă ”colocviul” cu UV Timișoara. Record de aruncări de la ”7 metri” ratate

Work Clean

Sala Polivalentă a Universității din Oradea a fost gazda partidei dintre CSU Oradea și Universitatea de Vest Timișoara, contând pentru Divizia A, Seria D. La finele unui joc antrenant dar echilibrat doar în prima sa parte, Oradea, care a ratat (incredibil record) 5 aruncări de la 7 metri, s-a impus cu 29-24.

După ce a făcut pate cea mai bună repriză din istoria recentă (12-10, la pauză cu liderul CSM Tg. Mureș), handbalistele de la CSU Oradea și-au trecut în cont un nou succes, al cincilea din acest sezon, în fața Universității de Vest Timișoara. Partida, disputată duminică, 10 februarie, a fost pusă sub semnul echilibrului doar în prima parte, când tabela a indicat egalitatea: 3-3 sau 5-5. Oaspetele au condus 5-6 pe fondul a trei aruncări de la 7 metri ratate, consecutiv de Oradea. Gazdele au revenit încet dar sigur și a dus avantajul la trei goluri până la pauză: 12-9.

Partea secundă a debutat cu o triplă a Corneliei Vrabie. Pe fondul jocului bun pe atacul din dreapta: Ana Maria Hercuț și căpitanul Cipriana Petric au marcat la foc continu iar diferența s-a dus la un ecart mediu de cinci goluri (14-9, 15-10, 22-17) deși, la un moment dat, orădencele s-au dus la șapte goluri: 27-20. În final s-a revenit la diferența de cinci cu care s-a și încheiat acest meci: 29-24.

La scorul de 22-17, oaspetele au încasat un cartonaș roșu direct Florentina Sârbu lovindu-și adversara (Maria Damian) cu cotul, în plină figură.

SC Rozsdas Service SRLCASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – Universitatea de Vest Timișara 29-24 (12-9)

CSU Oradea: Crina Pintea, Anca Ardelean, Edina Somogy – Daria Negruț, Irina Munteanu 2, Nicoleta Abodi 4, Maria Țanc 4, Cipriana Petric 7, Bianca Gaga 2, Ariane Zegrean, Cornelia Vrabie 6, Maria Damian, Roxana Sabău, Alexandra Corondan, Ana Maria Hercuț 4, Vali Motogna. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean

UV Timișoara: Diana Brânzan, Oana Turlea, Slavica Răcar – Maria Șunei 3, Maria Dobre, Mădălina Istrate 4, Alexandra Juravle 5, Florentina Sârbu 1, Maria Bobu 1, Florina Biro 6, Diana Popan 1, Elena Voicu 1, Claudia Sângeorzan, Carla Senciuc 2. Antrenor: Sorinel Voicu.

Arbitri: Dacian Chiriac și Daniel Vlasa (ambii din Bistrița).

Aruncări de la 7 metri: 7 (2 marcate/5 ratate) – 4 (4/0)

Eliminări de două minute: 3-1

Cartonașe roșii: 0-1

Din aceeași categorie