Handbal: Alpha Oradea, locul IV la Turneul Final „Speranță”

Aconalex Oradea

Echipa de handbal masculin, juniori I, a clubului Alpha Oradea a încheiat Turneul Final “Speranță” pe locul patru. Disputată la Odorheiu Secuiesc, competiția a adunat la start cele mai bune opt echipe din țară, din cel de-al doilea eșalon valoric.

Munca de șase ani a juniorilor „mari” de la Alpha Oradea a fost răsplătită în acest sezon cu locul patru în Grupa Speranțelor. Repartizată în grupa B a turneului final, echipa antrenată de tandemul George Tăutu – Nagy Attila, s-a duelat cu LPS Piatra Neamț, CT Media București și CSȘ Caracal. Cu două victorii și o singură înfrângere suferită în grupă, Alpha Oradea a obținut biletul pentru semifinale de pe poziția secundă. În penultimul act, disputat ieri, handbaliștii orădeni au întâlnit câștigătoarea Grupei A, LPS Iași. La capătul unui meci în care preț de o repriză și ceva s-a jucat de la egal la egal, Alpha Oradea a cedat în final cu 39-27. Din păcate, gruparea orădeană avea să fie învinsă și în finala mică, de LPS Vaslui cu 34-29.

“A fost un turneu extrem de util pentru noi. Cred că am fost lipsiți și de șansă. De exemplu, în semifinala cu Iași la pauză diferența pe tabelă a fost de un singur gol, iar apoi am cedat fizic noi evoluând în mare măsură cu juniori născuți în 2001, 2002 și 2003, în vreme ce echipele adverse au avut jucători născuți în 2000”, ne-a declarat George Tăut.

Oradea nu s-a întors însă cu mâna goală de la turneul dominat clar de echipele din Moldova. Titlul de cel mai bun inter i-a revenit lui Szasz Csongor, iar titlul de cel mai bun apărător a fost adjudecat de Iulian Gal.

SC Rozsdas Service SRL

Primul loc în turneul de la Odorhei i-a revenit formației LPS Piatra Neamț, care a dispus în ultimul act de LPS Iași cu scorul de 34-28.

Alpha Oradea a abordat turneul de la Odorheiu Secuiesc cu un lot format din: Robert Ene și Bertalan Olah – portari; Szasz Csongor, Iulian Gal, Andrei Ivancov, Ștefan Bandi, Codrin Zamfir, Andrei Urs, Bogdan Bora, Casian Andor, Răzvan Brișan, Alex Vinter, Marius Mlinarcsik, Andrei Tarcău și Alex Laslău.


Din aceeași categorie