GROZAV! Campionii mondiali ai amicalelor lovesc din nou: 2-0 cu Turcia; Burleanu a luat-o razna

Ciao restaurant - pizzerie

Cea mai bună echipă de fotbal din lume, când vine vorba de jocuri amicale, reprezentativa României, a reușit să câștige, după o evoluție entuziasmantă, meciul cu reprezentativa Turciei. Gicu Grozav a reușit o dublă prin care România s-a impus, chiar fără mari probleme, în fața unei echipe a Turciei blazată complet și cu o defensivă demnă de prima pagină a Revistei ”Urzica”. Dar așteptați puțin să vedeți cronica presei din Turcia. România a învins pe stadionul CFR-ului din Cluj cu 2-0, Grozav punctând în minutele 42 și 69. Da, evident România a jucat frumos, altceva ca în ultima perioadă și tridentul Deac – Budescu – Grozav, din spatele orădeanului Cleo Keseru a dat dovadă de poftă de fotbal și multă imaginație în regim de viteză.

După victoria cu Turcia, Răzvan Burleanu, (încă) președintele FRF a declarat: ”Este un nou început”. Probabil o ofensă la ce au realizat Ronnay și Guga la primul meci jucat de reprezentativa României, la Belgrad, în 1922, pe 8 iunie.

Pentru noi, românii, de o perioadă de timp, fotbalul e greu când e pe puncte, pe bani și calificări.

Este de neconceput ca un președinte de federație să urce în autocarul echipei adverse, cum s-a întâmplat la Cluj. Cum tot de neconceput este expunerea lui Stoichiță în fața monstrului sacru, Mircea Lucescu. ”Il Luce” nici nu i-a întins mâna lui Stoichiță.

Și pentru ca tacâmul să fie complet tabloul grotesc s-a petrecut în momentul în care Mircea Lucescu a primit tricoul din partea lui zâmbărețului Burleanu. Lucescu nu avea nevoie de tricou. Îl are pe cel din Mexic, când a scos naționala pe teren în GROAPA CU LEI DE LA GUADALAJARA.

În accepțiunea conducătorilor FRF, vom fi mult mai buni. Probabil că Pintili va fi alt jucător în viitorul apropiat, că Săpunaru va progresa și mai mult și cu siguranță Chiricheș va fi de netrecut în viitoarele calificări. Vom fi iarăși ce-am fost, chiar mai mult de atât!

foto imagine reprezentativa: romaniatv.net

 

Din aceeași categorie