FOTO-VIDEO. Cum va arăta parcarea cu 143 de locuri care se va construi în centrul Oradei

Trimite CRED prin SMS la 8844

Viceprimarul Mircea Mălan a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, un clip de prezentare a viitoarei parcări supraetajate care va fi amenajată între străzile Iosif Vulcan și Aurel Lazăr. Aceasta va avea în jur de 143 locuri care vor fi  structurate pe patru nivele: demisol, două etaje și acoperișul.

Noua parcare va avea intrare din ambele străzi, dar șoferii vor putea doar pe strada Iosif Vulcan. Pentru realizarea ieșirii va fi expropriat un imobil.

„Intrarea în această parcare, care este prevăzută cu patru niveluri intercalate,  se va putea face atât din strada Aurel Lazăr, cât și din strada Iosif Vulcan. În schimb, ieșirea din parcare se va face doar din strada Iosif Vulcan. Există deja avizul Direcției Județene pentru Cultură, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării cel mai probabil în următoarea ședință de Consiliu Local”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Realizarea construcției, inclusiv despăgubirile pentru expropriere, este estimată la 2,5 milioane de euro. Proiectul va fi realizat din bugetul local al municipiului Oradea.

”Îi rugăm pe orădeni să manifeste înțelegere pe perioada lucrărilor, pentru că în fapt toate aceste proiecte nu alt scop decât creșterea nivelului de viață, creșterea mobilității pentru orădeni”, a completat viceprimarul Mălan.

Potrivit viceprimarului, lucrările de realizare a acestei parcări ar urma să înceapă în primăvara lui 2020 și vor dura aproximativ un an.

Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit și despre intenția administrației orădene ca, printr-o înțelegere cu Episcopia Romano-Catolică, să ridice o parcare supraetajată în locul imobilului cu un nivel din spatele clădirii primăriei, printr-o înțelegere cu Episcopia Romano-Catolică.

La rândul lor, parcările de pe străzile Brașovului și George Barițiu vor fi construite prin Administrația Domeniului Public, a precizat viceprimarul de Oradea.

Din aceeași categorie