FOTO. Lăsați copiii să joace! UITE DOVADA că decizia a fost unilaterală

Ciao restaurant - pizzerie

Minutul 13 al disputei semifinale de baschet U18 dintre Agronomia și Oradea a iscat un micuț scandal dar unul cu repercusiuni pentru gruparea LPS Bihorul CSM Oradea care s-a ales cu doi jucători descalificați și suspendați pentru FINALA CAMPIONATULUI NAȚIONAL. Iată, pas cu pas, cum au decurs lucrurile în câteva secunde, cu precizarea că REGULAMENTUL DE BASCHET interzice pătrunderea pe teren a jucătorilor de rezervă, fără încuviințarea arbitrilor, fapt care se sancționează cu descalificarea directă.

MOMENTUL 1 – FOTO 1

În încercarea de a intercepta o minge Năstruț, numărul 13, îl faultează, fără doar și poate, pe căpitanul Agronomiei, Vișan acesta căzând la podea cu mingea în brațe. Ce este de reținut. Priviți banca echipei Agronomia (în alb) în ordine se află acolo numerele 10, 35, 23, un jucător cu maiou, 14, 44 și un al doilea jucător cu maiou. Adică cele șapte rezerve.

MOMENTUL 2 – FOTO 2

Scandalul s-a iscat în momentul în care jucătorul bucureștean, aflat la pământ, l-a lovit, în mod voluntar, cu mingea în cap pe Năstruț. Abaterea este incontestabilă. A fost însă clipa care a declanșat micuțul scandal. Doi jucători orădeni, internaționalul Vlad Marinău și căpitanul echipei, Paul Huciu au țâșnit pe teren fără niciun dubiu.

MOMENTUL 3 – FOTO 3

Cele două tabere de ”cocoșei” s-au luat la harță, dar ce trebuie reținut din nou. Pe banca Agronomiei se mai află doar cinci rezerve! În planul din stânga se află, în teren, jucătorul cu numărul 35 dar și primul jucător cu maiou care-l încadrează, în foto, pe antrenorul sârb al Agronomiei, Milan Sokici (cu tricou alb pantaloni negri). Pe banca Agronomiei mai sunt doar cinci rezerve (exact cazul orădenilor).

Decizia a fost unilaterală deși cei doi jucători ai Agronomiei sunt la doi pași, în fața unuia dintre arbitri. Marinău și Huciu au fost descalificați în vreme ce bucureștenii au continuat partida. Cu siguranță a fost o scăpare a arbitrilor dar și o gravă eroare a orădenilor. Din greșeli se învață. Cu certitudine așa ceva nu vor mai repeta în carieră. Poate că ar trebui un pic de ”indulgență”. Nu de multe ori în viață ajungi să joci o finală de Campionat Național.

Din aceeași categorie