FOTO. Exercițiu de salvare în Oradea. Cum au intervenit pompierii și SMURD la un accident

Ciao restaurant - pizzerie

Platoul din fața Bisericii cu Lună din Oradea a fost locul unde, sâmbătă, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana” și SMURD Oradea au pus la punct un exercițiu de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență.

Scenariul a prevăzut un violent accident produs în urma ciocnirii dintre un autoturism și o motocicletă. Echipat corespunzător, motociclistul a suferit doar răni ușoare, în timp ce pasagerul aflat în spatele său a murit, neavând echipament de protecție. Din cele cele trei persoane aflate în mașină, două nu au putut să iasă, iar una a fost aruncată pe asfalt.

”Pentru salvarea acestora, echipajele de salvatori au fost solicitate prin aplicația 112, la locul intervenției fiind mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea și o autospecială de transport personal și victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

Echipajul de descarcerare au reușit să-i scoată pe cei doi răniți din mașină și i-au predat echipei SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale. Fiecare manevră a fost descrisă în detaliu de organizatori.

”Obiectivele acestei activități au vizat prezentarea modului specific de intervenție a echipajelor specializate la accidente rutiere, conștientizarea populației asupra consecințelor unor astfel de evenimente, familiarizarea cetățenilor cu tehnicile de acordare a primului ajutor victimelor accidentelor rutiere și implicit, dezvoltarea, în rândul populației, a unei atitudini civice și a comportamentelor asociate acesteia”, a explicat maiorul Camelia Roșca.

Acțiunea de sâmbătă a fost organizată de “Asociația Studenților Mediciniști Oradea”, în cadrul proiectului “Road Safety”,  în colaborare cu ISU ”Crişana”.

foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie