FOTO. Cum vor arăta căminele cu peste 240 de camere în care vor sta studenții orădeni la IT

Ciao restaurant - pizzerie

Două cămine studențești vor fi construite de Primăria locală pentru studenții de la specializarea IT a Universității din Oradea. Proiectanții au finalizat studiul de fezabilitate pentru imobilele care vor oferi tinerilor 243 de camere. Acestea vor fi disponibile din toamna anului următor, își doresc edilii locali.

Potrivit proiectului, suprafața desfășurată a celor două cămine va fi de peste 10.000 de metri pătrați. În cele 243 de camere vor locui câte doi studenți care vor avea parte de condiții moderne.

În următoarea perioadă, administrația locală face demersuri pentru a obține toate avizele necesare, iar în luna iulie consilierii locali vor discuta indicatorii tehnico-economici ai investiției.

Următoarea etapă va fi licitația pentru proiectare și execuție, fel încât în toamna acestui an să înceapă lucrările de construcție. Acestea vor fi finalizate în termen de un an, își doresc edilii.

SC Rozsdas Service SRL

”Sper ca în toamna anului următor, studenții care vor veni la specializarea de IT la Universitatea din Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiții foarte bune. Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar și de susținere a IT-ului orădean în anii următori”, a transmis primarul Ilie Bolojan, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Din aceeași categorie