Există minuni în handbal! CSU Oradea spulberă liderul, CSM Tg. Mureș, după un meci fenomenal; E cutremur la Tg. Mureș?!!

Aconalex Oradea

Fără doar și poate, e greu să te pui cu CSM Tg. Mureș, echipă care a dominat clar liga secundă, denumită de FRH, Divizia A. Cu o nouă generație, CSU Oradea, echipa antrenată de Doina și Cristi Ardelean, a făcut un meci senzațional! Azi, la Sala Universitatea din Oradea, CSU Oradea a învins-o, fără drept de apel, pe CSM Tg. Mureș, echipă care are în componență două jucătoare chemate la lotul național de Martrin Ambros, echipă care deține titlul de campioană națională de junioare… Ei bine, minunile există! Oradea a triumfat în fața unei grupări mult valoroase (pe hârtie) și cu un buget net peste al gazdelor. Scorul final a fost 33-28.

Pornită cu șansa a doua în acest joc, dar șli cu cateva indisponibilitati, studentele au învățat din partidele precedente unde au avut un start mai greoi si au pornit aceasta partida ‘’ca din pușcă’’ din primul minut. Mai mult gazdele si-au dominat clar adversarele la capitolul contraatac, desi la oaspete evoluau campioanele nationale de junioare I la zi plus alte jucatoare de lot national. Revenind la partida aceasta a fost sub semnul echilibrului doar in primele 7-8 minute, dupa care golurile au inceput sa curga necontenit in poarta targmuresencelor, Oradea reusind sa inscrie de 20 de ori intr-o repriza echipei care anul trecut a evoluat in barajul pentru promovarea in Liga Florilor! La pauza tabela arata 20-15 pentru gazde, insa acesta avea sa fie doar inceputul…Nici in partea a doua bihorencele nu au avut mila de mai titratele lor adversare, zburdand practic pe teren si marind diferenta la 9 goluri, scorul arata un incredibil 31-22 cand mai erau 10 minute ramase din partida. S-a terminat 33-28, o surpriza excelenta pentru o echipa tanara oradeana intregita sub aceasta formula in vara. Asadar o partida dominata de la un capat la celalalt  de oradence, in care spre surprinderea tuturor nu s-a prea pus problema invingatoarei. O partida de un nivel tehnic foarte bun, jucata cu multa ambitie, fiind dictate si un numar mare de eliminari, oradencele primind nu mai putin de 10 ! , fata de 5 ale oaspetelor plus doua primite de banca acestora, in urma numeroaselor proteste , initiate din pacate de un membru din cadrul Federatiei Romane de Handbal. Doina Ardelean ‘’Este cea mai mare victorie de cand am inceput acest proiect, fetele s-au autodepasit, iar cand scorul a luat proportii unele se ciupeau pe banca atunci cand tabela arata +9 pentru noi. Este o victorie muncita, este victoria lor, mai sunt multe meciuri de jucat, insa grupul acesta este incredibil atunci cand este unit.’’Pentru Csu au evoluat: David Andreea 10 goluri, Dutu Raffaela 9, Damian Maria 5, Toma Denisa 3, Abodi Nicoleta 2, Preduca Andreea 1, Mastan Anamaria 1, Hercut Anamaria 1, Gaga Denisa 1, Pasca Anamaria, Surducan Stefania, Mocan Florina, Pintea Crina, Anca Ardelean, Fulgescu Raluca, Zegrean Ariane, Corondan Alexandra, Tudose Denisa. Urmatorul meci este Sâmbata viitoare tot pe teren propriu contra studentelor din Banat.

DEMISII LA TG MUREȘ?

*Se zvonește că doamna Evi, antrenoarea echipei CSM Tg. Mureș ar fi demisionat de la cârma echipei pe care o pregătește de vreo zece ani, în urma meciului de la Oradea. Este doar un zvon și trebuie tratat ca atare. Delegația târgmureșeană s-a plâns de arbitraj, dar când ajungi să fii condus cu 10 goluri, de vină nu pot fi numai arbitri…

Din aceeași categorie