Exercițiu de urgență în centrul Oradei. Pompieri și salvatori SMURD fac demonstrații în Piața Unirii

Work Clean

Pompierii orădeni și medicii și asistenții din cadrul echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea vor fi implicați, sâmbătă, într-un amplu exercițiu demonstrativ de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență. Acțiunea va avea loc între orele 14 și 16, în Piața Unirii, în fața Bisericii cu Lună.

Scenariul exercițiului presupune intervenția la un accident rutier în urma căruia cinci persoane au fost rănite și au fost prinse în mașina distrusă . Salvatorii vor arăta care sunt procedurile de intervenție și de acordare a primului ajutor.

Scopul acestei activități, organizate de Asociația Studenților Mediciniști Oradea, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” (…), vizează familiarizarea cetățenilor cu tehnicile de acordare a primului ajutor victimelor accidentelor rutiere și implicit, dezvoltarea, în rândul populației, a unei atitudini civice și a comportamentelor asociate acesteia”, a explicat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

La acțiune vor fi participa două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Baza sportiva Tineretului

Foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie